Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:267, Did:0, useCase: 3

Ķiksis: "Mēs gatavojamies uzvarai"

Ķiksis: "Mēs gatavojamies uzvarai"
Ainārs Ķiksis (pa labi)
Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Vairākkārtējais Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieks treka riteņbraukšanā - Ainārs Ķiksis ir viens no galvenajiem "Xsports Orbea" komandas uzvaru kaldinātājiem, bet pati vienība ir viena no "Nissan MTB cup" kopvērtējuma līderēm amatieru grupā.

Pirms pēdējā "Nissan MTB cup" posma, kas 5.oktobrī notiks Smiltenē, amatieru grupas komandu kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu vadībā atrodas uzreiz divas komandas – "Xsports Orbea" un "CBM/Smiltene".

Viens no "Xsports Orbea" velobraucējiem - Ainārs Ķikis norāda, ka, lai arī viņu sīvākie konkurenti uz uzvaru kopvērtējumā Smiltenē skaitīsies mājnieki, uzvara dāvināta netiks.

"Mēs briestam, gatavojamies. Pēc SEB kalnu divriteņu maratona pēdējā posma mums ir bijusi atpūta, bet šobrīd jau nopietni trenējamies ar domu par uzvaru "Nissan MTB cup" kopvērtējumā," komandas plānus atklāj Ķiksis.

"Smiltenes trase būs smaga un tehniska, bet ne tik sarežģīta kā Igaunijā un Somijā. Šī velosacīkšu seriāla "firmas zīme" ir tieši grūtākas trases, kādas Latvijā nav. Līdz ar to praktiski tepat mājās tiek iegūta jauna pieredze, jo nekur tālu uz ārzemēm nav jābrauc," uzsver Ķiksis.

"Man ir jāsaka milzīgs paldies savai ģimenei, kura saprot, ka riteņbraukšana ir mana nepieciešamība. Man kā bijušajam profesionālim joprojām ir vajadzīgas regulāras fiziskas aktivitātes, kas palīdz noturēt gan veslību, gan ir iespēja piedalīties sacensībās," noslēdz Ķiksis.

"Nissan MTB cup" pēdējais posms 5.oktobrī notiks Smiltenē. Reģistrēties sacensībām iespējams interneta mājas lapās – velo.lv un sportinfo.ee, kā arī visos ZZK velocentros visā Latvijā.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem, amatieri

VietaKomandaValstsPunkti
1. XSports Orbea Latvija 196
2. CBM/Smiltene Latvija 196
3. Rimi Latvia Latvija 186
4. Nissan Nordic Europe Igaunija 182
5. Auser Auto MTB Igaunija 180