Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:267, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās "Nissan MTB cup"

Andrejs Siliņš

Sākusies pieteikšanās "Nissan MTB cup"
foto: www.sportfoto.ee

Ir sākusies dalībnieku iepriekšēja reģistrācija starptautiskā kalnu velosacīkšu seriāla "Nissan MTB cup" noslēguma posmam, kas notiks 5. oktobrī, Smiltenē. Reģistrēties sacensībām iespējams interneta mājas lapās - velo.lv un sportinfo.ee, kā arī visos ZZK velocentros visā Latvijā.

"Nissan Baltijas Kauss" (NBK) ir starptautisko riteņbraukšanas maratonu sērijas kalnu divriteņiem, kas notiek Igaunijā, Latvijā un Somijā. NBK sacensības ietver prologu (komandu sacensības) un trīs posmus (gan individuālās, gan komandu sacensības).

Pieteikties var MTB maratona distancē (70 km), Tautas (35 km) vai Ģimeņu braucieniem. Sacensību programma izveidota tā, lai vecāki vispirms kopā ar bērniem var startēt Ģimeņu braucienā un pēc tam kādā no citām distancēm.

2007. gadā MTB braucēji Smiltenes trasi atzina par vienu no vislabākajām, tādēļ organizatori nolēma to pataupīt sezonas noslēdzošām sacīkstēm. Smiltenes aplī atstātas visinteresantākās vietas un veikti nelieli uzlabojumi.

Sacensības galvenokārt paredzētas pēc komandu principa, tomēr tiek aicināti arī individuālie braucēji. MTB maratonā dalība atļauta dalībniekiem sākot no 1991. dzimšanas gada, Tautas no 1993. dz. g., savukārt Ģimeņu braucienā vecuma ierobežojumu nav.

Pievērsiet uzmanību, ka dalības maksa, tuvojoties sacensībām, pa nedēļām mainās un paliek lielāka.

Šobrīd organizatori plāno 2009. gada Nissan MTB kausa kalendāru un jau ir zināms, ka viens no etapiem norisināsies arī Lietuvā. Tiek spriests arī par sacensību formāta pilnveidošanu.

Sīkāka informācija par sacensībām velo.lv vai pa tālruni 67314150.