Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Eiropas junioru čempionāta fināls spīdvejā - pirmdien, "Loko" ar vienu kāju Nice līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Eiropas junioru čempionāta fināls spīdvejā - pirmdien, "Loko" ar vienu kāju Nice līgā
"Lokomotīves" spīdveja komanda var izbēgt no pārejas mačiem par tiesībām braukt Nice līgā 2015. gada sezonā.

Stipra lietus dēļ svētdien vakarā nevarēs notikt Eiropas junioru čempionāts spīdvejā, tāda paša iemesla dēļ atceltas arī pirmās Pasaules spīdveja līgas sacensības, bet Daugavpils "Lokomotīve" ar vienu kāju jau palikusi Nice spīdveja līgā.

Svētdien Ribņikā vairākkārt pamatīgi lija un sacensību galvenais tiesnesis nolēma pārcelt sacensības uz pirmdienu - 1. septembri. Ja laika apstākļi ļaus, tad tās sāksies plkst. 19 pēc Latvijas laika. Tā ka Andžejam Ļebedevam jāuzkavējas "Zivju dīķī" vēl uz vienu diennakti.
Stipra lietus dēļ tika atceltas arī Zeļona Gurā paredzētās pirmās Pasaules spīdveja līgas sacensības, kurās tiksies Polijas Ekstralīgas, Zviedrijas Elitserie, Lielbritānijas Elites līgas un Dānijas Superlīgas čempioni. Šo sacensību jaunais termiņš pagaidām nav noteikts.

Daugavpils "Lokomotīvei" vairs nedraud tieša izkrišana no Nice spīdveja līgas - Ļubļinas komanda svētdien viesos ar 41:49 piekāpās līderiem Žešuvas PGE "Marma" spīdvejistiem un viņiem būs jāpāriet uz 2. līgu. Viesi darīja visu, lai nezaudētu, viņu rindās brauca pat austrālietis Deivijs Vots, kurš pirms dažām dienām bija guvis savainojumu (atveda 6 punktus) un trīs braucienus pirms beigām Žešuvas komandai bija tikai divu punktu pārsvars (37:35), tomēr saglabāt cerības uz palikšanu Nice līgā līdz pat pēdējai kārtai "kazlēniem" neizdevās. Pēdējais mačs "Loko" būs 7. septembrī tieši Ļubļinā un abas komandas tagad šķir četri punkti - mums ir 13, bet Ļubļinas komandai 9 punkti. Ja Ļubļinā izdosies uzvarēt, tad var izbēgt arī no tikšanās divos pārejas mačos ar 2. līgas vicečempionu.