Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Javgeņijs Kostigovs - desmitais labākais juniors pasaulē

Javgeņijs Kostigovs - desmitais labākais juniors pasaulē
Jevgeņijs Kostigovs - desmitais labākais spīdveja juniors pasaulē.

Šā gada Latvijas junioru vicečempions un Eiropas junioru komandu čempionāta bronzas medaļas ieguvējs spīdvejā daugavpilietis Jevgeņijs Kostigovs ieņēma 10. vietu junioru pasaules čempionāta triju finālposmu summā. Par čempionu kļuva polis Makims Drabiks.

Trešais un pēdējais finālposms piektdien vakarā risinājās Pardubices mototrekā Čehijā un Jevgeņijs Kostigovs tajā apliecināja, ka savā pēdējā sezonā juniora statusā ir viens no labākajiem pasaulē. Piecos pamatsacensību braucienos Jevgeņijs ieguva 9 punktus - divas reizes viņš bija otrais, divas reizes finišēja trešais, bet pēdējā braucienā guva skaistu uzvaru pār nākamo šā posma otrā vietas ieguvēju poli Kacperu Vorinu, vācieti Lukasu Fīnhāgi un šā gada Eiropas junioru čempionu britu Robertu Lambertu. Tajos divos braucienos, kuros Kostigovs bija trešais, viņš tikai pavisam nedaudz zaudēja pirmajiem diviem, bet šā gada Polijas junioru čempions un vēlākais pasaules junioru vicečempions Bartožs Smektala viņu apsteidza tikai pēdējā aplī.
Pusfinālā Jevgeņijam nepadevās starts, visus četrus apļus viņš dzenāja austrālieti Džeku Holderu (Krisa Holdera jaunākais brālis), bet tomēr finišēja ceturtais. Triju posmu summā - 24 punkti, kas kopvērtējumā ļāva saglabāt 10. vietu. Atvadīšanās no juniora statusa iznāca cienīga un tagad jādomā par nākamā soļa speršanu savā karjerā (Kostigovs šogad Latvijas izlases rindās ieņēma 6. vietu Pasaules kausa izcīņā un bija viens no labākajiem).
Čempiona titula liktenis varēja izšķirties finālā, kur tikās visi trīs medaļnieki, taču tad jau čempions bija zināms - savā pēdējā braucienā motocikla defekta dēļ izstājās austrālietis Makss Frike un līdz ar to pirms pusfināliem atpalika no Drabika par 5 punktiem, turklāt viņu apsteidza arī Smektala. Drabikam atlika iegūt punktu un apsteigt pusfinālā Smetalu, lai kļūtu par čempionu.
Finālā tikās visi trīs medaļnieki un jau pieminētais Vorina. Visu pjedestālu poļiem aizņemt neizdevās - jau čempiona lomā (titulu viņam nodrošināja uzvara pusfinālā) pirmais bija Drabiks, otrais finišēja Vorina, bet trešais bija Frike.
Pasaules čempionāta kopvērtējumā Drabikam 49 punkti, Smektalam - 42, Frikem - 41 punkts. Austrālietim neizdevās kļūt tikai par trešo junioru, kuram divas gadus pēc kārtas izdodas iegūt pasaules čempiona titulu.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.