Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Roberts Lamberts - Eiropas čempions spīdvejā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Roberts Lamberts - Eiropas čempions spīdvejā
2020. gada Eiropas čempions spīdvejā Roberts Lamberts.

22 gadus vecais britu spīdvejists Roberts Lamberts pirmo reizi karjerā kļuva par Eiropas čempionu - viņš uzvarēja arī pēdējā 5. SEC čempionāta finālposmā Toruņas mototrekā Polijā. Sudraba medaļu ieguva dānis Leons Madsens, bet bronzas - mums labi zināmais Grigorijs Laguta no Krievijas.

Jau kopš pirmajiem SEC posmiem kļuva skaidrs, ka galvenā spēkošanās par titulu izvērtīsies starp 2018. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju (2017. gadā uzvarēja Eiropas junioru čempionātā gan U19, gan U21 vecuma grupā!) Robertu Lambertu no Anglijas un 2018. gada Eiropas čempionu, pagājušā gada pasaules vicečempuionu dāni Leonu Madsenu. Pirms pēdējā finālposma Lambertam kopvērtējumā bija par 2 punktiem vairāk, pēc pirmās braucienu sērijas Toruņā viņš bija priekšā dānim par 3 punktiem, bet tad viņi abi sinhroni gan ieguva, gan zaudēja punktus un viss izšķīrās finālbraucienā.
Lamberts un vācietis Kais Hukenbeks (pārsteigums!) finālā iekļuva uzreiz (pirmās divas vietas pēc pamatsacensībām), bet Madsens uzvarēja pēdējās cerības pusfinālā un kopā ar somu Timo Lahti (finišēja otrais) arī iekļuva finālā. Pirms fināla Lambertam atkal bija par 2 punktiem vairāk nekā Madsenam (Laguta jau bija nodrošinājis sev "bronzu" - pēdējā posmā viņš ieņēma 10. vietu) un tas nozīmēja, ka britam jāpiedzīvo lielu neveiksmi, lai nekļūtu par čempionu. Lamberts finālā uzvarēja un kļuva par Eiropas čempionu. Madsens finišēja otrais, bet trešais otrajā SEC posmā pēc kārtas bija bijušais Daugavpils "Lokomotīves" (šosezon - Gņezno "Start") braucējs Lahti.
12. braucienā pamatīgu kritienu piedzīvoja viens no pašreizējiem "Loko" līderiem Andrejs Kudrjašovs un francūzis Dāvids Bellego. Abi sacensības vairs turpināt nespēja, Kudrjašovam laikam nekā nopietna nav un svētdien mēs viņu redzēsim Polijas eWinner 1. līgas mačā pret Toruņas "Apator", bet Bellego tika nogādāts slimnīcā uz rūpīgāku apskati.

Eiropas čempioni kopš 2013. gada (kopš SEC čempionātiem):

2013

Martins Vaculis (Slovākija)

2014

Emīls Saifutdinovs (Krievija)

2015

Emīls Saifutdinovs (Krievija)

2016

Niki Pedersens (Dānija)

2017

Andžejs Ļebedevs (Latvija)

2018

Leons Madsens (Dānija)

2019

Mikkels Mihelsens (Dānija)

2020

Roberts Lamberts (Lielbritānija)

     [+] [-]

, 2020-07-30 18:18, pirms 4 gadiem
Labāk būtu uzrakstījis par nāciju pusfinālu atcelšanu Daugavpilī!! Organizatori atsmērējas ar iemeslu par Covid.Smieklīgi to dzirdēt,ja pēc nedēļas Latvijā notiks MXGP,ja septembrī notiks pasaules posms rallijkrossā utt.!!!