Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kurš spīdveja pāris labākais Eiropā?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kurš spīdveja pāris labākais Eiropā?
Andžejs Ļebedevs (no kreiās), Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs centīsies iegūt Eiropas pāru čempionāta medaļas.

Tas tiks noskaidrots 13. augustā CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā Rīgā. Pērn galvaspilsēta uzņēma "Grand Prix" pretendentu pusfinālu, bet tagad Rīgas mototrekā tiks noskaidroti Eiropas čempioni pāriem. Starp favorītiem ir arī Latvijas labākie spīdveja meistari - Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks. Sacensību sākums - plkst. 14.

Eiropas čempionāts spīdvejā pāriem risinās kopš 2004. gada un kopš 2008. gada sacensību finālā vienmēr ir Latvijas motobraucēji. Šogad fināls pirmo reizi risināsies Latvijā, tā ka mūsējie tajā iekļuva bez piedalīšanās pusfinālā.
Pirmo reizi pāru čempionāta finālā braucām 2005. gadā un toreiz Gdaņskas mototrekā Ķasts Puodžuks, Andrejs Koroļovs un Nikolajs Kokins ieņēma 7. vietu starp septiņu valstu pārstāvjiem. Pēc trim gadiem Natšbahā (Austrija) Leonīds Paura un Vjačeslavs Giruckis ieņēma 5. vietu. Goda pjedestālam pirmo reizi pietuvojāmies 2010. gadā Štrālzundē (Vācija), kur Paura un Jevgeņijs Karavackis bija sestie, taču viņiem bija tikai par diviem punktiem mazāk nekā otrās un trešās vietas ieguvējiem. Pēc gada Pilā (Polija) Puodžuks un Ļebedevs ieņēma 4. vietu - no otrās un trešās vietas atkal šķīra tikai divi punkti. 2012. gadā tika gūts līdz šim lielākais panākums Eiropas čempionātos pāriem - Rovnā (Ukraina) sudraba medaļas ieguva Ļebedevs un Puodžuks. Pēc gada Herksheimā (Vācija) Bogdanovs un Puodžuks ieguva tik pat punktu, cik Ukraina, taču papildbraucienā par 3. vietu Puodžuks piekāpās Andrijam Karpovam, kurš tajā dienā uzvarēja septiņos no septiņiem braucieniem. 2014. gadā Ļebedevs un Puodžuks bija ceturtie (4 punkti līdz 3. vietai), bet pērn finālā brauca juniori Oļegs Mihailovs un Deniss Zvorigins, tāpēc tikai 7. vieta.
Tagad Rīgā savu līdzjutēju priekšā mūsējie atkal cer kāpt uz goda pjedestāla. Konkurence būs ļoti spēcīga, jo, piemēram, Krieviju solījās pārstāvēt brāļi Grigorijs un Artjoms Lagutas, savukārt spīdveja lielvalstis Polija un Dānija var izveidot vismaz 3-4 pārus (patiesībā - trio, jo viens ir rezervista statusā), kas spēkosies par titulu vai vismaz medaļām. Vēl - Čehija (Vāclavs Miliks un Eduards Krčmāržs?), Vācija (Martins Smolinskis un Kais Hikenbergs?) un Itālija.