Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam 9 punkti un izlaista uzvara "Elitserien" mačā

Andžejam Ļebedevam 9 punkti un izlaista uzvara "Elitserien" mačā
Andžejs Ļebedevs nepadodas un ar to iemanto trenera uzticēšanos.

Pamazām sportisko formu sāk atgūt pagājušā gada Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs - otrdien Zviedrijas Elitserien mačā viņš bija viens no labākajiem čempionkomandas Eskilstūnas "Smederna" rindās, taču arī ar Ļebedeva piedalīšanos mača galotnē čempioni viesos izlaida uzvaru.

"Smederna" viesos sacentās ar "Vetlanda Speedway" un maču pabeidza neizšķirti - 45:45, kaut gan visā tā gaitā bija vadībā. 8. braucienā Ļebedevs un Mikels Mihelsens ar 5:1 uzvaru panāca čempioniem desmit punktu pārsvaru (29:19), taču 13. braucienā Ļebedevs ar citu dāni Mihaelu Jepsenu Jensenu piekāpās ar 1:5 vienam no šīs sezonas "Grand Prix" seriāla līderiem Artjomam Lagutam un aizpagājušā gada bronzas medaļas ieguvējam polim Bartošam Zmaržlikam - rezultāts kļuva 41:37 viesu labā. Četru punktu pārsvars viesiem bija arī pirms pēdējā brauciena, kurā Ļebedevs un pašreizējais GP seriāla līderis Fredriks Lindgrens ar 1:5 piekāpās poļu pārim Šimons Vožņaks/Zmaržliks. Ļebedevs finišēja trešais, bet Lindgrens - bez punktiem. 45:45.

Ļebedeva rēķinā "Smederna" komandā šajā mačā 9 punkti, par diviem vairāk Lindgrenam, bet pa 9 punktiem vēl arī abiem dāņiem Mihelsenam un Jepsenam Jensenam.

Eskilstūnas komanda saglabā pirmo vietu turnīra tabulā - 7 punkti 4 mačos. Par punktu atpaliek "Rospiggarna Hallstavik", par trim punktiem - trīs komandas.

Polijas vicečempiones Vroclavas "Betard Sparta" treneris Rafals Dobruckis kliedēja runas par Ļebedeva iespējamo atdošanu (aizdošanu) kādam citam Polijas klubam Nice līgā (visbiežāk tika minēta Lodzas "Orzel" komanda) - Andžejs paliek komandā un turpinās cīnīties par atgriešanos sastāvā. Pēdējos divus mačus Ekstralīgā daugavpilietis izlaida, pagaidām viņš nekādi nespēj iebraukties, kaut gan treniņos ir viens no labākajiem. Cerams, ka arvien sekmīgāka braukšana Elitserien čempionātā palīdzēs "atdzimt" arī Ekstralīgā.
Cerams, ka to izdarīt palīdzēs arī starts Latvijas izlasē "Speedway of Nations" sacensībās 2. jūnijā Teterovas mototrekā Vācijā, kur Ļebedevs kopā ar Ķastu Puodžuku un Oļegu Mihailovu piedalīsies pusfinālā un centīsies tikt pirmajā trijniekā (finālā).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.