Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" ātrāka par "Ērgļiem"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" ātrāka par "Ērgļiem"
Ļoti labi jauno sezonu sāka Maksims Bogdanovs.

Pagājušā gada Polijas Nice spīdveja līgas fināla atkārtojumā Daugavpils "Lokomotīve" savā mototrekā pārliecinoši ar 51:39 pārspēja Lodzas "Orzel" komandu. "Uz papīra" viesi izskatījās spēcīgāki nekā uz "ātrā ceļa".

Pēc pirmajiem diviem braucieniem "Loko" bija vadībā ar 9:3 - Maksims Bogdanovs un Timo Lahti atveda 4:2, bet junioru braucienā 5:1 uzvaru guva Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis. Iespējams, ka mačs ritētu sīvāk, ja 3. braucienā motocikla defekta dēļ pēdējā līkumā (!) nebūtu izstājies Aleksandrs Loktajevs (viesi veda 4:2, bet sanāca 3:3), taču diezin vai tas tik krasi ietekmētu mača gaitu, ka daugavpilieši neuzvarētu. Pēc 9. brauciena, kurā 4:2 uzvaru atveda Ķasts Puodžuks un Bogdanovs, mājinieki pirmo reizi sasniedza 10 punktu pārsvaru (32:22), bet jau nākamajā braucienā to palielināja - Sergejs Logačovs un Puodžuks atveda 4:2 un piecus braucienus pirms beigām rezultāts kļuva 36:24 "Loko" labā.
Vajadzēja notikt kaut kam neparedzamam, lai daugavpilieši izlaistu uzvaru. Nekas tāds arī nenotika - izdevās saglabāt 12 punktu pārsvaru, kas ļauj cerēt uz bonuspunktu otrā riņķa mačā Lodzā.
Labākais ne tikai "Loko" rindās, bet arī visā mačā bija Bogdanovs, kura rēķinā 15 punkti 6 braucienos. Šosezon trijos mačos "Maksa" rēķinā ir 41 punkts (11, 15 un 15) 18 braucienos, kas caurmērā vienā braucienā dod 2,3 punktus no 3 iespējamajiem. 11 punktus atveda Lahti, kurš atkal apliecināja savas uzaicināšanas liederīgumu, pa 9 - Puodžukam un Logačovam (neiztika bez kritiena un diskvalifikācijas arī šoreiz...), 4 - Kostigovam un 3 - Kurmim.
Ar 4 punktiem 3 mačos "Loko" turnīra tabulā ir otrajā vietā - tik pat punktu, bet divos mačos ir Pilas "Polonia" komandai un tieši Pilā 5. maijā daugavpilieši aizvadīs savu nākamu maču. Turnīra tabula pašreiz gan ir diezgan nosacīta, jo arī šīs nedēļas nogalē divi mači tika atcelti sliktu laika apstākļu dēļ un komandām Nice līgā ir dažāds maču skaits.