Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs - Dānijas čempiona rindās

Maksims Bogdanovs - Dānijas čempiona rindās
Viens no Latvijas izlases līderiem un pašreizējais Latvijas čempions Maksims Bogdanovs šosezon startēs Dānijas čempionu rindās.

Viens no labākajiem Latvijas spīdveja meistariem un pašreizējais Latvijas čempions Maksims Bogdanovs parakstījis līgumu ar Dānijas čempionvienību "Team Fjelsted".

Jaunajā sezonā Maksims Bogdanovs, kā zināms, nebrauks Daugavpils "Lokomotīves" rindās - Polijas Nice līgā viņš pārstāvēs Lodzas "Orzel" komandu, kas šosezon ir apņēmusies pirmo reizi iekļūt Ekstralīgā. Vēl viens "MadMax" klubs jaunajā sezonā būs Zviedrijas Elitserien jaunpienācējs no Vēstervikas, bet nupat daugavpilietis parakstīja līgumu ar Dānijas čempionu "Team Fjestad". Bogdanovs dāņu klubā būs A jeb augstākās kategorijas braucējs un vēl A kategorijas braucēji Fjelstedas komandā būs Dānijas izlases pārstāvis Peters Kildemands (komandas kapteinis) un viens no labākajiem poļu spīdvejistiem Adrians Medziņskis.
Vēl Fjelstedas komandā jaunajā sezonā būs tādi pazīstami meistari kā dāņi Patriks Hugords un Nikolajs Busks Jakobsens, argentīnietis (arī Itālijas pilsonis) Nikolass Kovati un Viktors Kulakovs no Krievijas, kā arī vēl trīs jaunie pašmāju spīdvejisti.
Latvijas izlases kontekstā Bogdanova iekļaušanās Dānijas čempionu rindās ir tikai apsveicama - viņam būs ar augsta līmeņa sacensībām piepildīta sezona, kas sekmēs labu sportisko formā.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).