Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Kurmis desmitais pēdējā posmā, Smektala - čempions

Kurmis desmitais pēdējā posmā, Smektala - čempions
2018. gada pasaules labākie spīdveja juniori (no kreisās): Maksims Drabiks, Bartošs Smektala un Roberts Lamberts.

Par pasaules junioru čempionu spīdvejā kļuva polis Bartošs Smektala, kurš pēdējā finālposmā Pardubicē (Čehija) uzvarēja pilnīgi visos braucienos un apsteidza savu tautieti, pagājušā gada čempionu Maksimu Drabiku. Labi pēdējo finālposmu aizvadīja Dāvis Kurmis - 6 punkti un 10. vieta, bet čempionāta kopvērtējumā 17. vieta. Piecas vietas augstāk kopvērtējumā Oļegs Mihailovs, turklāt viņš piedalījās tikai vienā finālposmā - ar wild card Daugavpilī. 18. vietā Artjoms Trofimovs, kurš arī startēja tikai Daugavpils posmā.

Tikai savā pirmajā braucienā Dāvis Kurmis palika bez punktiem, tad trīs reizes ieņēm trešo vietu (divos no šiem trim braucieniem sīvi spēkojās par otro vietu), bet savā pēdējā braucienā uzvarēja. Vispirms gan tajā līderis bija Gļebs Čugunovs no Krievijas, bet Kurmis bija otrais, taču līderis piedzīvoja kritienu. Atkārtotā braucienā ilūkstietis neatstāja nekādu cerību vācietim Danielam Špilleram un čeham Filipam Hajekam.
Jau pirms pēdējā finālposma bija skaidrs, ka čempions būs viens no diviem poļiem - Maksims Drabiks vai Bartošs Smektala, bet viņu dubultuzvaru centīsies izjaukt brits Roberts Lamberts. Drabiks bija priekšā par 6 punktiem Smektalam, bet Lamberts atpalika no Smektalas par 5 punktiem. Abi līderi savā starpā tikās jau 3. braucienā - Smektala uzvarēja, bet Drabiks zaudēja vēl arī dānim Frederikam Jakobsenam. Palika četri punkti.
Lešno "Unia" juniors Smektala pārliecinoši uzvarēja pārējos četros braucienos un savā pusfinālā, kamēr Drabiks vēl divos braucienos bija otrais un otrais bija arī pusfinālā, turklāt vietu finālā izkaroja ar lielām pūlēm. Pirms finālbrauciena Drabika pārsvars bija tikai viens punkts. Izšķirīgajā braucienā Smektala aizraujošā duelī pārspēja Lambertu, trešais bija vēl viens polis Dominiks Kubera, bet Drabiks finišēja tikai ceturtais. Summā līdz ar to Smektalam 56 punkti, bet Drabikam - 54 punkti. Bronzas medaļa - Lambertam (48). Pērn pirmais bija Drabiks, bet otrais - Smektala.
Polijai tas jau ir 13. junioru pasaules čempions spīdvejā. Pēdējos deviņos gados, kopš titula ieguvēju noskaidro nevis vienā, bet vairākos finālos, poļu spīdvejisti uzvarēja jau sesto reizi.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.