Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kostigovam atvadas no junioriem Pardubicē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kostigovam atvadas no junioriem Pardubicē
Jevgeņijs Kostigovs centīsies godam pabeigt savu pēdējo sezonu juniora statusā.

Piektdien Pardubices mototrekā Čehijā risināsies trešais un pēdējais pasaules junioru čempionāta finālposms spīdvejā. Daugavpilietim Jevgeņijam Kostigovam tās būs pēdējās sacensības juniora statusā un viņš pacentīsies tās aizvadīt pēc iespējas labāk.

Pēc diviem finālposmiem līderis ar 31 punktu ir polis Maksims Drabiks. Pirmajā posmā viņš ieguva maksimāli iespējamo punktu skaitu (21), bet otrajā piedzīvoja kritienu pusfinālā un savainoja atslēgas kaulu. Drabiks jau ir atgriezies ierindā, viņš jau labi aizvadīja (12 punktu!) Polijas Ekstralīgas otro finālmaču Vroclavas komandas rindās, tā ka viņš atkal ir ne tikai vesels, bet arī labā sportiskā formā. Tikai par vienu punktu no Drabika atpaliek šā gada Polijas junioru čempions Bartožs Smektala, tā ka poļiem ir labas izredzes 12.reizi iegūt titulu.
Citās domās noteikti ir pašreizējais titula īpašnieks austrālietis Makss Frike, kura rēķinā ir 28 punkti un kurš ir apņēmības pilns kļūt par trešo vērturē pēc Emīla Saifutdinova (Krievija) un sava tautieša Darsija Vorda, kas divreiz pēc kārtas uzvar junioru pasaules čempionātā. Ar 24 punktiem Frikem seko viņa tautietis Bredijs Kērcs un šā gada Eiropas junioru čempions brits Roberts Lamberts. Šie pieci spīdvejisti arī ir galvenie pretendenti gan uz titulu, gan uz medaļām.
Jevgeņijs Kostigovs pasaules junioru čempionāta finālā iekļuva pirmo reizi savā pēdējā sezonā juniora statusā un pirmajā finālposmā ieņēma trešo vietu. Otrajā finālposmā viņš brauca apslimis, ieguva tikai 5 punktus un pašreiz ar 15 punktiem atrodas 10. vietā. Līdz 6. vietai ir tikai 4 punkti, taču priekšā ir tādi spēcīgi juniori kā poļi Kacpers Vorina un Dominiks Kubera, austrālietis Džekijs Holders un dānis Andreass Līagers. Savukārt tikai par punktu atpaliek pagājušā gada Eiropas junioru čempions francūzis Dimitri Beržē, bet par 4 punktiem - čehu labākais juniors Eduards Krčmaržs.
Sacensību sākums šovakar Pardubicē plkst. 20.15 pēc Latvijas laika, bet jau rīt Kostigovam jābūt Lonigo mototrekā Itālijā, kur risināsies Eiropas čempionāta fināls pāriem. Tajā Latviju pārstāvēs trīs šā gada spēcīgākie Latvijas spīdveja juniori - vēl arī šā gada Latvijas junioru čempions Oļegs Mihailovs un bronzas medaļas ieguvējs Dāvis Kurmis. Pretī stāsies Krievijas, Polijas, Dānijas, Lielbritānijas, Francijas un Itālijas spīdvejisti. Konkurentiem ir ļoti spēcīgi virknējumi (krieviem, piemēram, brauks šā gada valsts čempions Andrejs Kurdjašovs, Viktors Kulakovs un Artjoms Laguta, poļiem būs Tomašs Misielaks, Gžegožs Zengota un Mateušs Ščepanjaks, bet junioru sastāvs būs vēl tikai dāņiem), tā ka trim no četriem mūsu šā gada Eiropas junioru komandu čempionāta bronzas medaļu ieguvējiem būs laba iespēja sevi apliecināt.