Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spīdveja juniori - par medaļām Lodzā

Spīdveja juniori - par medaļām Lodzā
Oļegs Mihailovs (pa labi) un Francis Gusts šosezon Polijas eWinner 1. līgas čempionātā pārī nav zaudējuši nevienā braucienā un viņiem jabūt komandas līderiem arī Lodzā.

Sestdien Lodzas mototrekā Polijā 13. reizi tiks noskaidrota Eiropas labākā junioru komanda spīdvejā. Līdz šim 9 titulus ir ieguvuši Polijas jaunie spīdvejisti, kuri ir starp galvenajiem pretendentiem uz titulu arī tagad, savukārt Latvijas junioru izlase trešo reizi cer iegūt medaļas.

Latvijas junioru izlase 2017. gadā Krosno mototrekā Polijā un 2018. gadā savā Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā ieguva Eiroppas čempionāta bronzas medaļas, piekāpdamās tikai spīdveja lielvalstu Polijas un Dānijas jaunajai maiņai. Tagad Lodzas mototrekā mūsu motosportisti cer atgriezties uz goda pjedestāla. Izdarīt to būs grūti, jo šoreiz finālā startēs septiņas komandas - Zviedrija, Polija, Dānija, Čehija, Slovākija, Latvija un Eiropas komanda - un piecas no tām ir pretendentes uz medaļām.
Latvijas junioru izlases rindās brauks (numuru secībā) Ričards Ansviesulis, Francis Gusts, Ernests Matjušonoks un Oļegs Mihailovs. Nav sastāvā Daniila Kolodinska, kurš pēc savainojuma tikai atsāka braukt un kurš jau ir pieteikts gan "Lokomotīves" sastāvā svētdienas mačam Polijas eWinner 1. līgā Bidgoščā, gan pasaules junioru komandu čempionāta finālam 5. septembrī Dānijā. Kad tika sūtīts komandas pieteikums, tad vēl nebija zināms, cik gatavs Daniils būs braukt.
Polijas izlases rindās ir trīs spīdvejisti no Ekstralīgas klubiem ar 2018. gada Eiropas U19 čempionu un pagājušā gada pasaules U21 čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Dominiku Kuberu priekšgalā. Ekstralīgā šosezon brauc arī Jakubs Miškovjaks un Norberts Krakovjaks, bet Mateušs Cierņaks ir no 1. līgas komandas Tarnuvas "Unia".
Dānijas izlases līderi būs 2018. gada U19 Eiropas čempions un pagājušā gada Eiropas U21 čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Madss Hansens, šā gada Eiropas U19 vicečempions Markuss Birkemose un Jonass Seiferts-Salks, taču arī Matiass Nīlsens ir vērā ņemams spēks - Dānijas izlases sastāvs vismaz "uz papīra" izskatās vislīdzvērtīgākais.
Zviedrijas izlasē visi brauc Zviedrijas virslīgas klubos, bet pazīstamākais no viņu kvarteta ir Aleksanders Voentins.
Čehiem ir pagājušā un šā gada Eiropas U19 čempions Jans Kvehs, Petrs Hlupačs un Daniels Klima - trīs izteikti līderi.
Eiropas komandā zināmākais ir brits Drjū Kemps, kurš šogad piedalījās Eiropas U19 čempionāta finālā.
Sacensību sākums Lodzā ieplānots plkst. 16.30 pēc Latvijas laika (ja korekcijas neieviesīs laika apstākļi, jo arī Polijā šodien sola lietu).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.