Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Čempioni uzvar, Ļebedevam četri punkti

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čempioni uzvar, Ļebedevam četri punkti
Andžejam Ļebedevam divi labi braucieni, sekmējot 5:1 uzvaras tajos, un sekmējot komandas uzvaru Elitserien mačā.

Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionātā titula īpašniece Eskilstūnas "Smederna" savā mototrekā ar 49:41 pārspēja "Vastervik Speedway" komandu un turnīra tabulā pakāpās uz 5. vietu. Andžejs Ļebedevs uzvarētājiem atveda 4 punktus.

Andžejs Ļebedevs aizvadīja ne īpaši labi, bet arī ne sliktu maču - drīzāk varētu teikt, ka sekmīgu un nestabilu maču. Pārī ar poli Adrianu Miedziņski 4. braucienā tika atvesta 5:1 uzvara pār slaveno dāni Niki Pedersenu un viņa tautieti Mikelu Behu, kas ļāva mājiniekiem panākt neizšķirtu pēc neveiksmīga sākuma - 12:12.

Savā nākamajā braucienā - ceturtais, taču atkal uzvarēja Miedziņskis, kurš šajā mačā mājinieku rindās bija labākais un atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem. 11. braucienā Andžejam pārī ar citu poli Pžemislavu Pavļicki atkal izdevās atvest 5:1 uzvaru pār pasaules junioru čempionu poli Bartošu Smektalu un pagājušās sezonas Daugavpils "Lokomotīves" līderi zviedru Peteru Ljungu, kas ļāva mājiniekiem panākt sešu punktu pārsvaru - 36:30.

Toties 13. brauciens atkal kļuva neveiksmīgs - pārī ar šīs sezonas "Grand Prix" seriāla vicelīderi Fredriku Lindgrenu tika ar 1:5 zaudēts Pedersenam un Ljungam, kas viesiem pirms pēdējiem diviem braucieniem ļāva saglabāt izredzes nezaudēt - tikai 41:37 "Smederna" labā.

Ļebedevs piedalījās divās ļoti svarīgās uzvarās ar 5:1, kas būtiski sekmēja komandas uzvaru visā mačā, taču divreiz aizvadīja nesekmīgus braucienus. Tā augsta līmeņa spīdvejā notiek.

Pēc šā panākuma Eskilstūnas komanda ar 4 punktiem 5 mačos ieņem 5. vietu. Pa 4 punktiem ir vēl četrām komandām, 5 punkti - "Vastervik", 6 - "Piraterna Motala", 7 - Kumla Indianerna", bet bez punktiem - "Rospiggarna Hallstavik". Būs ļoti sīva spēkošanās par iekļūšanu izslēgšanas mačos.