Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja juniori cer tikt pasaules finālā, "Loko" - pie punktiem Gdaņskā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja juniori cer tikt pasaules finālā, "Loko" - pie punktiem Gdaņskā
Pieredzējušākie mūsu juniori Artjoms Trofimovs un Oļegs Mihailovs (attiecīgi pirmais un otrais no kreisās), kā arī Dāvis Kurmis - viņiem jābūt par Latvijas junioru izlases triecientrio.

Latvijas spīdveja junioru izlase divus gadus pēc kārtas ieguva bronzas medaļas Eiropas čempionātā, bet tagad jaunie motobraucēji grib tikt pasaules čempionāta finālā. Sestdien Daugavpils mototrekā risināsies viens no diviem pusfināliem, kurā par vienīgo ceļazīmi sacentīsies pašreizējā titula īpašniece Polija, Latvija, Čehija un Vācija. Tiesa, finālā, kas 13. jūlijā risināsies Mančestrā, var tikt arī no otrās vietas, ja izdosies sakrāt vairāk punktu nekā otra pusfināla otrajai vietai. Savukārt Daugavpils "Lokomotīve" svētdien Gdaņskā cer tikt pie punktiem Polijas Nice līgā. Atkal karsta spīdveja nedēļas nogale.

Par to, cik nopietni poļi cer sesto reizi pēc kārtas iegūt titulu, liecina viņu sastāvs jau pusfinālā Daugavpilī - pēdējo divu gadu junioru pasaules čempioni individuāli Maksims Drabiks un Bartožs Smektala (pašreizējais čempions), pērnā gada Eiropas junioru vicečempions Viktors Lamparts, pašreizējais junioru pasaules čempionāta vicelīderis (pērn - 4. vieta kopvērtējumā) Dominiks Kubera u pagājušā gada piektais labākais Polijas junioru čempionātā MIhals Gruhaļskis. Lieki teikt, ka visi viņi brauc Ekstralīgas klubos, bet Smektala, Kubera un Drabiks jau ir starp savu klubu līderiem. Motoru sportā protams, var notikt visādi, taču grūti iedomāties, kam jānotiek, lai Polijas izlase neuzvarētu. Toties spēkošanās par otro vietu solās būt aizraujoša.
Favorīte te ir Latvijas izlase - Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs, Ernests Matjušonoks un Daniils Kolodinskis. Turklāt otro vietu jāiegūst ar pēc iespējas lielāku punktu skaitu, bet tas nozīmē, ka vajadzīgas arī uzvaras braucienos un ka nedrikst vest nulles, kā arī pēc iespējas retāk jāfinišē trešajā vietā. Pirmais pusfināls Vetlandas mototrekā Zviedrijā sāksies divas stundas ātrāk, tā ka jau zināsim, cik punktus otrajai vietai jāiegūst, lai tiktu finālā. Vetlandā sacentīsies Zviedrija, Austrālija, Dānija un Somija. Trīs pretendentes uz pirmo vietu un pastarīte Somija.
Mūsu pretinieku čehu rindās jāizceļ tikai 17 gadus veco Janu Kvjehu, kurš pašreiz (pēc pirmā finālposma) ir 8. vietā junioru pasaules čempionātā un jau ir viens no labākajiem čehu spīdvejistiem. Otrais numurs (spēka ziņā) varētu būt arī tikai 17 gadus vecais Petrs Hlupāčs. Savukārt Vācijas izlasē līderis būs Mihaels Hērtels, kurš pērn Vācija Open čempionātā pieaugušajiem bija 6. vietā un kurš jau startējis Vācijas izlasē arī Pasaules kausa izcīņā. Lukass Fīnhage pērn Vācijas Open čempionātā bija desmitais, savukārt Lukass Baumans pērn bija sestais Vācijas čempionātā (bez ārzemnieku piedalīšanās), bet Rihards Geijers 2017. gadā Vācijas "slēgtajā" čempionātā bija pat piektais. Interesanti būs redzēt 2014. gada pasaules čempionu 250 kub.cm klasē Sandro Vasermanu, kurš jau ir pieteikts Polijas Nice līgas klubā no Lodzas. Vācijas junioru izlase ir pieredzējušāka nekā Čehijas izlase, tā ka vismaz "uz papīra" mūsu galvenie konkurenti uz otro vietu varētu būt vācieši.
"Lokomotīve" svētdien Gdaņskā aizvadīs Nice līgas mačā ar "Zdunek Wybrzeze" komandu. Daugavpiliešu sastāvā Ķastu Puodžuku aizstās zviedrs Pontuss Aspgrens, bet pārējie ir tie paši - Timo Lahti, Andžejs Ļebedevs, Jevgeņijs Kostigovs, Vadims Tarasenko un juniori Mohailovs un Trofimovs. Aspgrens šosezon Zviedrijas Elitserien čempionātā Eskilstūnas "Smederna" rindās ved caurmērā 1,20 punktus braucienā, bet pērn Zviedrijas individuālā čempionāta finālā Aspgrens ieņēma 7. vietu. Šosezon Aspgrens ieņēma 3. vietu Grand Prix pretendentu kvalifikācijā un piedalīsies finālā.
Pirmā riņķa mačā savā mototrekā "Loko" uzvarēja ar 51:38. Gūt ne tikai uzvaru, bet kaut vai bonuspunktu (zaudējums ar -12 vai mazāk) nebūs viegli, jo Gdaņskas komandā ir tādi pazīstami meistari kā Jakubs Torsels, Kims Nilsons, Mikels Behs un Kacpers Gomuļskis.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-28 21:15, pirms 5 gadiem
Kad vienreiz sāks nodrošināt translācijas? Kaut vai strīmus.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-28 23:21, pirms 5 gadiem
Diemžēl šis sports netiek atbalstīts tik daudz kā florbols. Riskants sporta veids, varbūt tāpēc, varbūt par iemeslu ir vājā latviešu braucēju attieksme un palikšana viduvējībās, pat slovēņiem ir viens Žagars, kas startē poļu spēcīgākajā līgā un grand prix seriālā, tādiem kā Ļebedevs būtu jāņem piemērs. Tomēr TVPLAY Sports varētu nodrošināt Spīdveja ekstralīgas pārraides, kuras ir daudz interesantāk vērot nekā 1.līgas spīdveju.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 00:06, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Kad vienreiz sāks nodrošināt translācijas? Kaut vai strīmus.
SEC posmus poļu valodā var skatīties YouTube (ierakstā).