Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Mihailovs, Kurmis un Kostigovs - izstājas. Šovakar - Puodžuks

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Mihailovs, Kurmis un Kostigovs - izstājas. Šovakar - Puodžuks
Oļegam Mihailovam pietrūka tikai divu punktu, lai iekļūtu Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensību pusfinālā.

Trim Latvijas spīdvejistiem neizdevās iekļūt Eiropas čempionāta fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās, bet šovakar tajā mēģinās tikt vēl viens. Pašreizējais Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs, kā zināms, jau ir garantējis sev vietu četros finālposmos.

Kvalifikācijas sacensības Balakovas mototrekās Krievijā risinājās divas dienas - ceturtdien tās lietus dēļ tika pārtrauktas jau pēc četriem braucieniem un tika pārceltas uz piektdienu. Nevar zināt, kāds būtu bijis turpinājums, bet sākums ļoti labs padevās Oļegam Mihailovam, kurš savā pirmajā braucienā pārspēja vienu no mājinieku cerībām Viktoru Kulakovu, poli Kristianu Piščeku un čehu Ondžeju Smetanu. Piektdien Mihailovs šajā braucienā finišēja ceturtais...
Piektdien sacensībās vairs nevarēja piedalīties čehs Zdeneks Holubs (savainojums) un polis Gžegožs Zengota, kurš devās mājup uz Ekstralīgas maču. Viņus aizstāja krievu spīdvejisti Iļja Čalovs un Vladimirs Morozovs. Čalovs arī kļuva par uzvarētāju un kopā ar savu tautieti Andreju Kudrjašovu un poli Kristianu Piščeku iekļuva SEC finālsacensību pretendentu finālā. 15 no 15 punktiem atveda cits polis Šimons Vozņaks, taču finālā finišēja ceturtais.
Mihailovs pēc neveiksmes pirmajā braucienā četras reizes pēc kārtas finišēja otrais, ieguva 8 punktus un viņam tikai divu punktu pietrūka, lai iekļūtu pusfinālā (pirmie divi uzreiz tiek finālā, bet nākamie četri aizvada pusfinālu vēl par divām vietām finālā). 9. vieta - nepavisam nav slikti 18 gadus vecam motobraucējam.
Jevgeņijs Kostigovs savā pirmajā braucienā bija līderis, taču diemžēl bija spiests izstāties motocikla defekta dēļ, bet turpinājumā ieguva tikai 2 punktus (vēl bija arī kritiens) un ieņēma tikai 14. vietu. Par punktu vairāk atveda Dāvis Kurmis un ierindojās 13. vietā.
Šovakar Goričanas mototrekā Horvātijā startēs Ķasts Puodžuks. Savā pirmajā braucienā viņam jātiekas ar slovēni Matiču Ivačiču, poli Kacperu Vorinu un dāni Andreasu Līageru. Uz vietu trijniekā reāli pretendē vismaz 10-11 motobraucēji!