Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Nice līgas fināla atkārtojums Daugavpilī, SEC kvalifikācija Murekā - Andžejam Ļebedevam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Nice līgas fināla atkārtojums Daugavpilī, SEC kvalifikācija Murekā - Andžejam Ļebedevam
Timo Lahti svētdien aizvadīs principiālu maču pret savu bijušo komandu.

Svētdien ļoti neierastā laikā - plkst. 13.30 - sāksies Nice spīdveja līgas mačs Daugavpilī starp "Lokomotīvi" un Lodzas "Orzel", savukārt vēl pēc dienas Eiropas čempionāta kvalifkācijas sacensības Murekas mototrekā Austrijā aizvadīs Andžejs Ļebedevs - viņš ir pirmais mūsu spīdvejists, kurš šosezon iesaistās kontinenta vai pasaules čempionāta sacensībās.

Neierastais spīdveja mača sākumlaiks izskaidrojams ar to, ka "Loko" leģionāram somam Timo Lahti svētdien vakarā jau jābūt Viļņas lidostā, lai paspētu uz SEC kvalifikācijas sacensībām Itālijā. Pārcelt maču uz 29. aprīli viesi nepiekrita. Iespējams arī tāpēc, ka pagājušajā sezonā Lahti taču bija viens no Lodzas komandas līderiem... Tā ka pagājušā gada Nice līgas fināla atkārtojums risināsies dienas vidū, kas noteikti atņems daļu skatītāju, jo tajā laikā Daugavpilī risināsies arī sacensības maratonā, pusmaratonā un citās skriešanas distancēs.
"Loko" sastāvs būs tieši tāds pats, kāds bija pirmajos divos mačos - Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks, Sergejs Logačovs, Timo Lahti, Dāvis Kurmis un Jevgeņijs Kostigovs. Jūnasa Kīlmekorpi vietā arī šoreiz katrā brauciena sērijā brauks kāds cits. Nupat "Loko" sastāvu papildinājis 2014. gada Zviedrijas čempions un 2015. gada GP seriāla dalībnieks Tomass H. Junasons, taču viņš svētdien vēl mačā nepiedalīsies un viņam šosezon ir vēl ļoti maza sacensību prakse.
"Ja mūsu līderi nobrauks tā, kā prot, ja stabilāk nobrauks Logačovs, ja ar punktiem palīdzēs juniori un ja nebūs nekādu starpgadījumu, tad mēs varam uzvarēt," lakonisks prognozē bija daugavpilieši treneris Nikolajs Kokins.
"Loko" sastāvs šosezon nav tik spēcīgs, kāds tas bija pērn, arī "Orzel" no pagājušā gada sastāva nav ne tikai Lahti, bet arī austrālieša Rorija Šleina un Jakuba Jamruga, taču "Ērgļi" joprojām ir spēcīgi - Lodzas komandas rindās ir četru GP posmu uzvarētājs (16 pjedestāli) un divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Dānijas izlases rindās pieredzējušais Hanss Andersens, viens no talantīgākajiem krievu spīdvejistiem, Balakovas spīdveja skolas audzēknis, kurš gan tagad atkal pārstāv Ukrainu, Aleksandrs Loktajevs (2012. gada Eiropas čempions pāriem; tikai 15 (!) gadu vecumā savulaik kļuva par Ukrainas čempionu), pieredzējušais vēl 2004. gada pasaules junioru čempions un 2007. gada Polijas čempions Lešno komandā Roberts Miškovjaks, austrālietis Rohans Tangeits (šogad Austrālijas ;čempionātā uzvarēja 1. posmā, bet summā tikai par vienu punktu atpalika no 3. vietas), Edvards Mazurs un divi labi juniori - Arkadiušs Potoņecs un Mihals Piosickis.
Gaidāms ļoti spraigs mačs.
Andžejs Ļebedevs, kurš šosezon ir Polijas Ekstralīgas klubā Vroclavas "Sparta", 1. maijā Murekas mototrekā Austrijā piedalīsies SEC (Eiropas čempionāta) kvalifikācijas sacensībās. Tikai četri labākie iekļūs starp fināla pretendentiem jeb pusfinālistiem, bet pretendentu uz pirmo kvartetu Murekā ir vismaz divtik. Starp viņiem arī Ļebedevs, kura nopietnākie konkurenti būs poļi Janušs Kolodzejs, Pžemislavs Pavļickis, Adrians Miedziņskis un Kacpers Gomuļskis, jau pieminētais Loktajevs, Renats Gafurovs, Viktors Kulakovs (abi - Krievija), kā arī dāņi Mikels Mihelsens un Mihaels J. Jensens.