Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Darsijs Vords atgriezīsies pēc četriem mēnešiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Divkārtējais un vēsturē jaunākais pasaules junioru čempions spīdvejā, viens no savas paaudzes talantīgākajiem spīdvejistiem pasaulēs 22 gadus vecais austrālietis Darsijs Vords drīkstēs sākt piedalīties sacensībās pēc četriem mēnešiem - proti, pēc 28. jūnija. Tādu lēmumu beidzot pieņēma FIM disciplinārā komiteja.

Pagājušajā gadā pirms Latvijas GP izcīņas Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā austrālietim tika konstatēts pārāk liels alkohola promiļu līmenis un viņš tika atstādināts no sacensībām (situāciju lieliski izmantoja Ķasts Puodžuks, kurš bija pirmais rezervists, ieņemdams ar 10 punktiem 5. vietu un sasniegdams augstāko Latvijas spīdvejistu rezultātu GP posmos). Vords tika diskvalificēts uz nenoteiktu laiku (viņš savulaik bija pieķerts iereibis pie auto stūres Austrālijā, tāpēc šis gadījums tika izskatīts īpaši) un nenoteiktība attiecībā uz viņu vilkās ilgāk par pusgadu. Beidzot ir skaidrība - sods ir 10 menēšu diskvalifikācija, rēķinot kopš Latvijas GP norises dienas. Tas nozīmē, ka pēc 28. jūnija Darsijs Vords atkal drīkst piedalīties sacensībās.
Tas nosīmē, ka viņš būs viens no kārotākajiem braucējiem, piemēram, Polijas spīdveja klubu braucēju pāreju laikā no 15. līdz 31. jūlijam. Pagaidām nav zināms, cik lielu interesi par Vordu izrādīs Lielbritānijas un Zviedrijas spēcīgākie klubi, jo sezonas pirmo pusi viņš tomēr nedrīkstēs startēt.
Savā karjerā Vords trīs reizes ir kāpis uz goda pjedestāla GP posmos, bet 2013. gadā viņš uzvarēja Dānijas GP izcīņā. Tajā sezonā Darsijs bija viens no pretendentiem uz titulu un viņš noteikti būtu iesaistījies cīņā par to, ja vien savainojuam dēļ nebūtu izlaidis trīs GP posmus (kopvērtējumā sanāca 8. vieta, kas ir augstākā Vorda karjerā; pērn Vordam kopvērtējumā bija 14. vieta). Tagad viss būs jāsāk praktiski no jauna. Labi, ka Vords ir vēl tik jauns (šogad viņam paliks 23 gadi) un viņam ir laiks atgriezties tur, kur viņš jau bija, kā arī kāpt vēl augstāk.