Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs paraksta līgumu ar "Vastervik Speedway"

Maksims Bogdanovs paraksta līgumu ar "Vastervik Speedway"
Jaunajā spīdveja sezonā Maksims Bogdanovs startēs vienā no spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē - Zviedrijas Elitserien.

Viens no pašreiz labākajiem Latvijas spīdveja meistariem, šā gada Latvijas čempions un 2010. gada junioru pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Maksims Bogdanovs parakstīja līgumu ar Zviedrijas Elitserien čempionāta jaunpienācēju "Vastervik Speedway".

Savulaik Maksims Bogdanovds jau startēja Zviedrijā un aizvadīja piecas sezonas Allsvenska līgā "Masarna Avesta" komandā, palīdzot tai iekļūt Elitserien čempionātā. Tagad "Makss" atgriežas Zviedrijā un startēs Vēstervikas komandā, kas atgriežas starp spēcīgākajiem valsts spīdveja klubiem. "Vastervik Speedway" ambīcijas jaunajā sezonā ir lielas, par ko liecina līgumu parakstīšana ar trīskārtējo pasaules čempionu dāni Niki Pedersenu, viņa tautieti Peteru Kildemandu, poļiem Gžegožu Zengotu un Bartošu Smektalu. 2005. gadā Vēstervikas komanda bija Zviedrijas čempione, pa divām reizēm tai ir bijis "sudrabs" un "bronza".
Spīdveja vidē Polijā ir runas par to, ka Bogdanovs nākamsezon varētu nomainīt komandu arī Polijā - proti, ka viņš varētu nepalikt Daugavpils "Lokomotīves" rindās. Interesi par Bogdanovu izrāda Ekstralīgas klubs "Wlokniarz" no Čenstohovas, taču lielāka ir varbūtība, ka daugavpilietis varētu iekļauties kādā Nice līgas komandā, kas spēkosies par tikšanu Ekstralīgā. Laiks un "Loko" iespējas rādīs, kā būs.
Atgādināšu, ka aizvadītajā sezonā par Zviedrijas čempionu Eskilstūnas "Smederna" rindās kļuva Andžejs Ļebedevs, kurš arī nākamsezon būs šajā komandā. Tā ka 2018. gadā mums būs divi braucēji vienā no spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.