Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksims Bogdanovs paraksta līgumu ar "Vastervik Speedway"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs paraksta līgumu ar "Vastervik Speedway"
Jaunajā spīdveja sezonā Maksims Bogdanovs startēs vienā no spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē - Zviedrijas Elitserien.

Viens no pašreiz labākajiem Latvijas spīdveja meistariem, šā gada Latvijas čempions un 2010. gada junioru pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Maksims Bogdanovs parakstīja līgumu ar Zviedrijas Elitserien čempionāta jaunpienācēju "Vastervik Speedway".

Savulaik Maksims Bogdanovds jau startēja Zviedrijā un aizvadīja piecas sezonas Allsvenska līgā "Masarna Avesta" komandā, palīdzot tai iekļūt Elitserien čempionātā. Tagad "Makss" atgriežas Zviedrijā un startēs Vēstervikas komandā, kas atgriežas starp spēcīgākajiem valsts spīdveja klubiem. "Vastervik Speedway" ambīcijas jaunajā sezonā ir lielas, par ko liecina līgumu parakstīšana ar trīskārtējo pasaules čempionu dāni Niki Pedersenu, viņa tautieti Peteru Kildemandu, poļiem Gžegožu Zengotu un Bartošu Smektalu. 2005. gadā Vēstervikas komanda bija Zviedrijas čempione, pa divām reizēm tai ir bijis "sudrabs" un "bronza".
Spīdveja vidē Polijā ir runas par to, ka Bogdanovs nākamsezon varētu nomainīt komandu arī Polijā - proti, ka viņš varētu nepalikt Daugavpils "Lokomotīves" rindās. Interesi par Bogdanovu izrāda Ekstralīgas klubs "Wlokniarz" no Čenstohovas, taču lielāka ir varbūtība, ka daugavpilietis varētu iekļauties kādā Nice līgas komandā, kas spēkosies par tikšanu Ekstralīgā. Laiks un "Loko" iespējas rādīs, kā būs.
Atgādināšu, ka aizvadītajā sezonā par Zviedrijas čempionu Eskilstūnas "Smederna" rindās kļuva Andžejs Ļebedevs, kurš arī nākamsezon būs šajā komandā. Tā ka 2018. gadā mums būs divi braucēji vienā no spēcīgākajām spīdveja līgām pasaulē.