Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kas uzvarēs Baltijas spīdveja līgā? Intriga liela...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Sestdien CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā risināsies Baltijas spīdveja līgas pēdējā posma sacensības, pirms kura uz pirmo vietu pretendē piecas no sešām komandām. Tāda intriga vēl nav pieredzēta un skatītājus gaida šīs sezonas aizraujošākās spīdveja sacensības Rīgā.

Vispirms plkst. 15 notiks IK "Auseklis" kausa izcīņa spīdvejā 125 kub.cm klasē, kurā piedalīsies arī jaunākie Rīgas spīdveja audzēkņi, kā arī motobraucēji no Somijas un Igaunijas. Savukārt plkst. 17 sāksies galvenais pasākums - Baltijas spīdveja līgas pēdējais posms.

Pagājušā gada uzvarētāja Daugavpils "Jaunība", kas ir "Lokomotīves" junioru komanda šajā līgā, pieteikusi pagājušā gada Latvijas junioru čempionu Artjomu Trofimovu, kā arī šā gada junioru čempionāta 3. un 4. vietas ieguvējus attiecīgi Ernestu Matjušonoku un Daniilu Kolodinski, kurš šogad ieņēma 10. vietu Eiropas junioru čempionāta finālā. Vēl viens "Loko" audzēknis Elvis Avgucevičs kopā ar Markusu Lillu un Allanu Angelstoku pārstāvēs Igaunijas komandu "J & U", līdz ar to padarot to krietni spēcīgāku un tā vairs nebūs izteikta pastarīte.

Rīgas IK "Auseklis" komandu pārstāvēs Ričards Ansviesulis, Rūdolfs Sproģis un Kristerds Lumanis. Diemžēl starptautisku sacensību dēļ neredzēsim Frici Gustu.

Ļoti spēcīgs pāris būs Somijas komandai VRT "Ankkurit" - Jesse Mustonens, kurš šosezon jau apliecināja sevi no labākās puses Biķernieku mototrekā Somijas komandu čempionāta posmā, un viens no somu labākajiem junioriem Tonijs Hīrilēinens.

Ar abiem saviem labākajiem braucējiem Ņikitu Zubarevu un Ruslanu Biktimirovu priekšgalā ieradīsies Sanktpēterburgas "Ņeva" un, protams, brāļi Anti un Nīlo Voulasi no Somijas komandas HjMK "Kojotit".
Ieskatoties braucienu tabulā, var secināt, ka nebūs neviena garlaicīga brauciena. Pirms pēdējā posma IK "Auseklis" ir 27 punkti, pa 26 punktiem ir "Jaunībai" un "Kojotit", pa 26 - "Ankkurit" un "Ņeva", 21 punkts - "J & U". Par uzvaru posmā komanda saņem 10 punktus, par otri vietu - 8, par trešo - 7, par ceturto - 6 u.tt. Tā ka būs, ko redzēt.