Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - divreiz vicečempions?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - divreiz vicečempions?
Andžejs Ļebedevs jau ir Polijas Ekstralīgas vicečempions un vismaz vicečempions būs arī Zviedrijas Elitserien čempionātā.

Latvijas spīdveja izlases kapteinim un pašreizējam Eiropas čempionāta līderim Andžejam Ļebedevam sezonas beigas ir īpaši spraigas - jau aizvadīts Polijas Ekstralīgas fināls Vroclavas "Betard Sparta" rindās, aizvadīts pirmais mačs Zviedrijas Elitserien čempionāta finālā Eskilstūnas "Smederna" rindās, priekšā Eiropas čempionāta pēdējais ceturtais finālposms (14. oktobrī) un, iespējams, ka Eiropas čempionāta fināls pāriem (30. septembrī; vēl nav zināms, kas pārstāvēs Latviju). Izskatās, ka Andžejs divreiz būs vicečempions...

Polijas Ekstralīgas pirmajā finālmačā Vroclavas komanda viesos ar 41:49 zaudēja Lešno "Unia" komandai, atbildes mačā savā mototrekā bija vadībā ar desmit punktu pārsvaru, bet - neizšķirts 45:45 (1:5 pēdējos divos braucienos) un otrā vieta. Andžejam pirmais mačs bija pagalam neveiksmīgs (viens punkts trijos braucienos), runāja pat, ka atbildes mačā viņu varētu aizstāt Tomašs Jendžejaks, taču treniņos daugavpilietis bija viens no labākajiem un palika sastāvā. Atbildes mačā gāja labāk - 4:2 un divreiz 3:3 pārī ar Maceju Janovski, paša rēķinā - 4 punkti, tomēr pēc trim braucienu sērijām Ļebedevs vairs nestartēja. Vroclavas komandas treneri Rafal Dobrucki tas laikam nepārliecināja, viņš lika uzsvaru uz tiem, kas iepriekš bija braukuši labāk - Taiu Vofindenu, Vāclavu Miliku, junioru Maksimu Drabiku (pirmais mācs pēc traumas un 12 punktu!) un šā gada Polijas čempionu Šimonu Vožņaku, taču šoreiz tāds solis neattaisnojās. Trīs braucienus pirms beigām Vroclavas komanda bija vadībā ar 41:31, taču pēdējos trijos braucienos Drabiks ar Vofindenu, Drabiks ar Vožņaku un Vofindens ar Janovski zaudēja ar 4:14... Milikam šoreiz tikai 3 punkti, arī no Vofindena un Janovska tika gaidīts vairāk par attiecīgi 9 un 7 punktiem.
Otrdien Elitserien pirmajā finālmačā "Smederna" savā mototrekā ar 41:49 piekāpās regulārā turnīra uzvarētājai "Elit Vetlanda" komandai. Atkal - 41:49 pirmajā mačā, taču šoreiz - mājās... Ļebedevs sāka ar ceturto vietu, tad uzvarēja, bet tad bija otrais savos braucienos, tad - atkal ceturtais... 5 punkti. Šovakar abas komandas tiksies Vetlandā un izskatās, ka Andžejs šosezon būs abu pasaulē spēcīgāko klubu spīdveja līgu vicečempions.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-27 12:23, pirms 7 gadiem
Cerams, ka kļūs par SEC 2017 čempionu.