Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lietus pārceļ pāru finālu un atceļ medaļu cerības, Vofindens tuvojas titulam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lietus pārceļ pāru finālu un atceļ medaļu cerības, Vofindens tuvojas titulam
Tais Vofindens guva otro šosezon un piekto uzvaru karjerā GP posmos, vēl tuvāk pietuvodamies pasaules čempiona titulam.

Stipra lietus dēļ sestdien tika atcelts Eiropas čempionāta fināls spīdvejā pāriem Debrecenā, kas risināsies svētdien un kurā līdz ar to nevarēs piedalīties labākie Latvijas spīdveja meistari, kuriem svētdien ir Polijas Nice līgas otrais finālmačs Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā Ostruvā, savukārt jau vakarā Stokholmā vēl vienu platu soli pretī pasaules čempiona titulam spēra Tais Vofindens no Lielbritānijas.

Debrecenā vispirms tika atcelts oficiālais treniņš, bet tad arī sacensības - Eiropas pāru čempionāta fināls spīdvejā risināsies svētdien plkst. 15 pēc Latvijas laika. Latviju tajā pārstāvēs 17 gadus vecais Deniss Zvorigins un 16 gadus vecais Oļegs Mihailovs, jo Andžejam Ļebedevam, Maksimam Bogdanovam un Ķastam Puodžukam svētdien plkst. 14.45 pēc Latvijas laika "Lokomotīves" sastāvā sāksies Nice spīdveja līgas otrais finālmačs Ostruvā. Jaunajiem motobraucējiem tā būs ļoti laba un abiem pirmā tāda līmeņa starptautiskā skolā, taču līdz ar to mēs vairs neesam starp pretendentiem uz medaļām. Būs interesanti paskatīties, cik punktus abi jaunekļi spēs iegūt.
Pasaules čempionāta "Grand Prix" seriāla 10. posmā Stokholmā uzvarēja līderis kopvērtējumā Tais Vofindens no Lielbritānijas un spēra vēl vienu soli tuvāk pasaules čempiona titula atgūšanai - divus posmus pirms beigām viņš tuvāko sekotāju un pašreizējo titula īpašnieku amerikāni Gregu Henkoku joprpjām apsteidz par 25 punktiem.
Vofindens sāka sacensības ar ceturto vietu un nulli savā pirmajā braucienā (piekāpās dānim Nīlsam Kristianam Iversenam, polim Macejam Janovskim un polim Kšištofam Kaspžakam). Pēc diviem braucieniem Vofindenam bija tikai 2 punkti, bet pirms pēdējā braucienu sērijas - tikai 7 punkti un viņš vēl nemaz nebija nodrošinājis sev vietu pusfinālā. Toties savus trīs pārējos braucienus - pēdējo pamatsacensībās, pusfinālu un finālu - Vofindens uzvarēja pārliecinoši. Vofindenam tā bija piektā uzvara GP posmu finālos.
Teicami brauca arī Henkoks, kurš finālā bija otrais (Henkokam tas bija 80. GP fināls karjerā!). Trešais finālā bija Iversens, bet ceturtais - Janovskis. Šoreiz ārpus pusfināla palika dānis Nikijs Pedersens, kurš kopvērtējumā ieņem 3. vietu. Savu 100. uzvaru GP posmu braucienos guva austrālietis Kriss Holders, bet... Tikai ar 4 punktiem arī viņš palika ārpus pusfināla.
Divus posmus pirms GP seriāla beigām (3. oktobrī Toruņā un 24. oktobrī Melburnā) līderis ar 143 punktiem ir Vofindens, par 25 punktiem atpaliek Henkoks, no kura par 13 punktiem atpaliek Pedersens. No Pedersena tikai par 10 punktiem atpaliek Iversens un par 12 - slovēnis Matejs Žagars. Sīva ir spēkošanās par palikšanu pirmajā astoņniekā, kas garantēs vietu 2016. gada GP seriālā - astotais ar 82 punktiem pašreiz ir Holders, tikai par 2 un 3 punktiem vairāk ir attiecīgi Janovskim un austrālietim Džeisonam Doilam, bet par 10 un 14 punktiem mazāk - attiecīgi dāņiem Mihaelam Jepsenam Jensenam un Peteram Kildemandam.