Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija - finālā, Itālija - mājās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lielbritānija - finālā, Itālija - mājās
Pasaules čempions Tais Vofindens un Lielbtitānijas spīdveja izlase uzvarēja Pasaules kausa izcīņas pirmajā pusfinālā.

Diezgan negaidīti beidzās pirmais pusfināls Pasaules kausa izcīņā spīdvejā Kingslinnas mototrekā - par favorītiem uzskatītie austrālieši ieņēma tikai trešo vietu, bet finālā iekļuva mājinieki Lielbritānijas motobraucēji. Bezcerīgi ceturtie palika itāļi, kuriem Pasaules kausa izcīņa šosezon līdz ar to beigusies.

Tikai ar padomu Austrālijai varēja palīdzēt 2012. gada pasaules čempions Kriss Holders, taču arī bez viņa austrālieši bija pirmā pusfināla favorīti - viņi startēja tieši tādā sastāvā, kādā pirms gada finālā ieņēma trešo vietu un ieguva bronzas medaļas. Sastāvs bija tāds pats, bet braukšana... Dažādas likstas austrāliešus sāka piemeklēt jau kopš pirmajiem braucieniem un viņi no tām tā arī netika vaļā. Piemēram, divos braucienos (pa reizei Darsijam Vordam un Kameronam Vudvordam) nācās izstāties motocikla defekta dēļ, vēl divas reizes - kritiens un diskvalifikācija, bet pavisam piecos braucienos austrālieši pamanījās palikt bez punktiem. Tikai Džeisons Doils un Trojs Batčelors brauca savā līmenī (attiecīgi 14 un 15 no visiem komandas 36 punktiem), toties pievīla viens no šīs sezonas GP seriāla līderiem Vords (tikai 6 punkti piecos braucienos!) un vēl vairāk Vudvords (viens punkts četros braucienos), kurš brauca Holdera vietā.
Briti jau sacensību sākumā izvirzījās vadībā un uzvarēja gan pelnīti. Vispirms jau visi britu spīdvejisti brauca stabili (tikai četras trešās vietas braucienos - pārējās tikai pirmās vai otrās) un 44 punkti gandrīz līdzīgi sadalījās uz visiem - 12 punktu pasaules čempionam Taiam Vofindenam, pa 11 punktiem Danielam Kingam un Krisam Harisam un 10 punktu Saimonam Stēdam.
Otro vietu negaidīti ieņēma ASV izlase - 37 punkti. Komandas līderim Gregam Henkokam (19 punktu; vienā no braucieniem bija tā sauktais džokeris, uzvarēja un ieguva 6 punktus) labi palīdzēja jaunekļi - 20 gadus vecajam Džino Mansaresam 9 punkti, 22 gadus vecajam (šodien paliek 23) Rikijam Velsam - 5 punkti un 4 punktu tikai 17 gadus vecajam Maksam Rumlam, kuram šīs bija vispār pirmās sacensības ārpus ASV robežām. Jāsāk ticēt, ka ASV patiešām aug talantīgu spīdvejistu plejāde un drīz mēs par viņiem dzirdēsim vēl vairāk.
Tikai 10 punktus knapi sagrabināja Itālija, turklāt 7 no tiem argentīnieša Nikolasa Kovati rēķinā - viņš bija vienīgais (uzvarēja arī vienā braucienā), kurš uz pārējo fona izskatījās konkurētspējīgs (pārējie 3 punkti tika gūti braucienos, kuros startēja tikai 3 dalībnieki - kāds jau bija izstājies un nokritis).

Lielbritānija ieguva vietu finālā, kas 2. augustā risināsies Bidgoščas mototrekā Polijā, savukārt ASV un Austrālija 31. jūlijā Bidgoščā piedalīsies race-off sacensībās jeb pedējās ceribas pusfinālā, kur spēkosies par pēdējo ceļazīmi uz finālu. Austrālijai ierindā acīmredzot būs arī Holders.
29. jūlijā Vēstervikā (Zviedrija) otrajā pusfinālā tiksies Zviedrija, Dānija, Latvija un Čehija. .