Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" pieveic sekotāju un saglabā otro vietu

"Lokomotīve" pieveic sekotāju un saglabā otro vietu
Ķasts Puodžuks mačā pret Pilas "Polonia" atveda 12 punktus un vienīgais no mājiniekiem uzvarēja trijos braucienos.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas Nice līgas mačā savā mototrekā ar 51:39 pārspēja vienu no tuvākajiem sekotājām Pilas komandu "Polonia" un saglabā otro vietu turnīra tabulā. 33 grādu karstumā atbalstīt komandu ieradās apmēram 4000 skatītāju.

Pilas komandas rindās šajā mačā nebija Austrālijas čempiona un viena no šīs valsts talantīgākajiem spīdvejistiem (vēl juniors!) Bredija Kurca (nevarēja paspēt pēc mača sestdien britu Elites līgā) un pieredzējušā dāņa Bjarnes Pedersena (pašreiz netiek sastāvā), taču tik un tā viesiem sastāvs ir pietiekami spēcīgs (pirms mača abas komandas turnīra tabulā šķīra tikai 3 punkti), lai "Loko" nesanāktu viegla pastaiga. Turklāt mājiniekiem vēl nebija abu pašreiz spēcīgāko junioru Jevgeņija Kostigova un Artjoma Trofimova,kuri nepaspēja atgriezties no junioru Eiropas čempionāta pusfināla Francijā (Kostigovam pietrūka tikai divu punktu, lai tiktu finālā un viņš tajā būtu ticis, ja traumas dēļ nebūtu iznākusi tik gara pauze bez sacensībām). Pilā tika uzvarēts ar 49:40, tāpēc mērķis bija tikai viens - uzvara un trīs punkti.
Pēc pirmajiem četriem braucieniem bija neizšķirts - 12:12, bet 5. braucienā Fredriks Lindgrens un Andžejs Ļebedevs atveda 5:1 pret viesu līderi Vadimu Tarasenko (savulaik trīs sezona brauca "Loko" rindās un mūsu mototrekā jutās pārliecinoši - 11 punkti) un pieredzējušo (48 gadi!) Pjotru Švistu. Nākamajā braucienā viesi divus punktus atguva, bet tad sekoja 5:1 Maksima Bogdanova un Ķasta Puodžuka izpildījumā, turklāt Puodžuks apsteidza viesu labāko junioru Arkadiušu Pavlaku pēdējā līkumā - 24:18 pēc 7. brauciena. Tikai 10. braucienā izdevās pirmo reizi panākt desmit punktu pārsvaru (35:25) un tas notika atkal pēc Ļebedeva un Lindgrena 5:1 uzvaras (Lindgrens pēdējā aplī apsteidza Mihalu Ščepanjaku). Spraigi bija arī atlikušie pieci braucieni, taču "Loko" uzvara visā mačā un papildus punkta iegušana netika apdraudēta. Vienīgi 11. braucienā Norberts Košcjuhs notrieca Jūnasu Kīlmekorpi un somam laikam ir neliels savainojums (atkārtotajā braucienā gan piedalījās un vienu punktu ar pūlēm atveda). Labi, ka tas notika, kad jau bija iegūts pārsvars.
"Loko" rindās 12 punktus atveda Puodžuks, pa 10 - Ļebedevs un Bogdanovs, pa 8 - Lindgrens un Kīlmekorpi, 2 - Dāvis Kurmis un vienu punktu - Oļegs Mihailovs.
Nice līgas turnīra tabulā līdere ar 20 punktiem 10 mačos ir Lodzas "Orzel" komanda, bet "Loko" ir par vienu punktu mazāk un par vienu aizvadītu maču vairāk. 16 punktu ir Žešuvas "Stal", 13 - Pilas "Polonia" komandām (abām 11 mačos).
Nākamais mačs Daugavpils komandai būs 3. jūlijā viesos ar līderi "Orzel" un uz to "Loko" dosies bez Lindgrena un Kīlmekorpi, kuri nevar paspēt ierasties pēc sacensībām sestdien (poļu puse nepiekrita pārcelt maču vismaz pāris stundas vēlāk). Atgādināšu, ka pēc divu apļu mačiem divas labākās komandas vēl aizvadīs papildus dueļus par vietu Ekstralīgā, tā ka pašreiz galvenais ir saglabāt otro vietu.


, 2016-06-27 13:19, pirms 8 gadiem
tapat ja d-pils uzvar poli vinus nelaiz uz ekstraligu
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.