Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ko mums šeit zaudēt?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ko mums šeit zaudēt?
Andžejs Ļebedevs (no kreisās), Ķasts Puodžuks un Maksims Bogdanovs - pret desmit šīs sezonas GP seriāla dalībniekiem.

Šovakar plkst. 19.30 pēc Latvijas laika "Motoarena" spīdveja stadionā Toruņā sāksies "Speedway Best Pairs Cup" pirmā posma sacensības. Kopš vairs nenotiek pasaules čempionāts pāriem (notika no 1968. līdz 1993. gadam), tās jau otro sezonu uzskatāmas par neoficiālo pasaules čempionātu pāriem un otro gadu pēc kārtas starp pasaules labākajiem spīdveja meistariem ir arī Latvijas "ātrā ceļa" līderu trio - Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs un Ķasts Puodžuks. Par to varam būt tikai lepni.

Būtu muļķīgi sākt rēķināt, kuru vietu mēs starp septiņiem pāriem varētu ieņemt. Sezonas pirmajās šāda līmeņa spidveja sacensībās pasaulē arī dalībnieku sastāvs ir attiecīgajā līmenī - pasaules līmenī. Žēl, ka divas dienas pirms sacensībām savainojumu guva 2012. gada pasaules čempions austrālietis Kriss Holders un tagad starp pirmā posma dalībniekiem ir tikai divi pasaules čempioni - trīskārtējais un pašreizējais titula īpašnieks amerikānis Gregs Henkoks, kā arī trīskārtējais un bijušais čempions dānis Nikijs Pedersens. Tādā konkurencē, kāda būs šovakar Toruņā (turklāt gandrīz visi konkurenti nobraukuši šosezon vairāk sacensību nekā mūsējie), mums nav, ko zaudēt. Patiesībā - mēs jau esam ieguvēji. Uz nākamo posmu Gistrovas mototrekā Vācijā rīkotāji wild card, iespējams, atdos vāciešiem (jādomā par skatītājiem), tāpēc Toruņā jācenšas nobraukt tā, lai uz trešo un pēdējo posmu Esbjergas mototrekā Dānijā atkal aicina mūsu spīdvejistus.

Latvijas spīdvejistiem būs 13. (Ļebedevam), 14. (Bogdanovam) un 21. (Puodžuks) numurs. Puodžuks ir rezervista lomā un jebkurā no braucieniem drīkst aizstāt jebkuru no saviem komandas biedriem.
Savā pirmajā braucienā, kas būs 4. brauciens sacensībās, mūsējie tiksies ar zviedriem - 2011. gada pasaules vicečempionu Andreasu Junsonu un šā gada 'Grand Prix" seriāla dalībnieku Tomasu H. Junasonu. 7. braucienā pretī stāsies austrālieši - šīs sezonas GP seriāla dalībnieki Džeisons Doils un Trojs Batčelors (aizstās Holderu). 10. braucienā Latvijas pāris tiksies ar vieniem no galvenajiem seriāla favorītiem dāņiem - Nikiju Pedersenu un 2013. gada GP seriāla bronzas medaļas ieguvēju Nīlsu Kristianu Iversenu. 14. braucienā nāks pretī pasaules vicečempioni poļi - divkārtējais pasaules vicečempions Jaroslavs Hampels un pagājušā gada vicečempions Kžištofs Kaspžaks. 17. braucienā - Latvija pret Krieviju. Pret bijušo "Loko" braucēju un "gandrīz mūsējo" Grigoriju Lagutu un Eiropas čempionu Emīlu Saifutdinovu (rezervē - vēl viens bijušais "Loko" braucējs Artjoms Laguta). Pēdējā braucienā, kas būs sacensību 19. brauciens, tiksimies ar amerikāņiem - Gregu Henkoku un Džino Mansaresu, kurš aizvadītajā sezonā ievērojami progresēja.

Gan pirmo, gan otro un trešo "Speedway Best Pairs Cup" posmus varēs redzēt Eurosport TV kanālā.

P.S. Vakar vēlu vakarā pienāca ziņa, ka Kriss Holders tomēr ieradīsies Toruņā, piedalīsies treniņā un brauks arī sacensībās. Ja varēs.