Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Doilam pirmā uzvara, Henkoks - līderis

Doilam pirmā uzvara, Henkoks - līderis
Austrālietis Džeisons Doils pirmo reizi karjerā uzvarēja GP posmā spīdvejā - viņš kļuva par Čehijas 20. GP ieguvēju.

pasaules čempionāta "Grand Prix" seriāla 4. posmā spīdvejā "Marketa" stadionā Prāgā par uzvarētāju kļuva austrālietis Džeisons Doils, kuram tā bija pirmā uzvara GP posmos karjerā. Līderis kopvērtējumā ir amerikānis Gregs Henkoks, kurš ir vienīgais no visiem pašreizējiem GP dalībniekiem, kas startēja Prāgā pirmajā GP posmā vēl 1997. gadā un toreiz tieši viņš šeit arī uzvarēja.

Divdesmito Čehija GP izcīņu spīdvejā gandrīz sabojāja pamatīga lietusgāze, kas pēcpusdienā uznāca Prāgā. Mototreku tomēr paspēja sagatavot tā, lai varētu aizvadīt Čehijas GP jubilejas posmu, turklāt sacensību gaitā netrūka arī aizraujošu braucienu ar vairākām apdzīšanām. Cita lieta, ka jaunajiem apstākļiem savus motociklus tā arī nespēja pielāgot, piemēram, iepriekšējā posma uzvarētājs polis Macejs Janovskis un austrālietis Kriss Holders, arī pašreizējais titula īpašnieks brits Tais Vofindens uzvarēja savos pirmajos divos braucienos, bet tad, atkal mainoties mototrekam, nespēja ar savu komandu vairs atrast īstos regulējumus un pārnesumus. Vofindens bija uzvarējis Prāgā trijos iepriekšējos GP posmos pēc kārtas.
Labi atkal brauca Daugavpils "Lokomotīves" zviedrs Fredriks Lindgrens (jau šovakar būs Daugavpilī uz maču Nice līgā ar Pilas "Polonia"), kurš kārtējo reizi aizstāja poli Jaroslavu Hampelu - viņš pamatsacensībās ieguva 10 punktus un iekļuva pusfinālā. Piekto reizi karjerā tikt finālā neizdevās, jo pusfinālā nācās piekāpties Henkokam un dānim Nīlsam-Kristianam Iversenam. Otrajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma Doils un brits Kriss Hariss, kurš iekļuva finālā pirmo reizi kopš 2012. gada sezonas.
Finālā pārliecinoši uzvarēja Doils un guva savu pirmo uzvaru GP posmos karjerā. 16. GP posms karjerā, 4.fināls un - pirmā uzvara 30 gadu vecumā. Otrais finišēja Henkoks, bet trešais - Hariss, sagādājot vēl vienu pārsteigumu. Ceturtais - Iversens.
Pēc 4 no 11 posmiem Henkokam ir 56 punkti, Vofindenam - 48, Holderam - 44, Doilam - 42, Janovskim - 41, polim Bartošam Zmaržlikam - 38, zviedru brazīlietim Antonio Lindbekam - 35 un dānim Peteram Kildemandam - 34 punkti. Uzreiz aiz pirmā astoņnieka, kas nodrošina vietu nākamā gada GP seriālā, ar 32 punktiem ir Nikijs Pedersens un Lidgrens, 31 punkts ir slovēnim Matejam Žagaram, 30 - Iversenam un 28 - zviedram Andreasam Junsonam.
Nākamais spīdveja GP posms - 9. jūlijā Kārdifā (Lielbritānijas GP).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.