Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanovam 6 punkti un kārtējā uzvara Zviedrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bogdanovam 6 punkti un kārtējā uzvara Zviedrijā
Maksims Bogdanovs jau piekto sezonu ir viens no "Masarna Avesta" līderiem.

Kamēr Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks iepazina Biķernieku mototreka celiņu pirms 2016. gada "Grand Prix" pretendentu pusfināla, tikmēr trešais mūsu dalībnieks šajās sacensībās Maksims Bogdanovs bija Zviedrijā, kur sekmēja "Masarna Avesta" komandas kārtējo - ceturo četros mačos - uzvaru Allsvenskan čempionātā.

Lietus dēļ sacensības "Masarna Avesta" mototrekā sākās ar krietnu novēlošanos, taču maču ar Nīčepingas "Griparna" tomēr izdevās aizvadīt un mototreka saimnieki tajā uzvarēja ar 49:41. "Masarna Avesta" joprojām ir vienīgā komanda Allsvenskan līgā, kurai nav zaudējumu vai zaudētu punktu.
Mačā ar "Griparna" Bogdanova rēķinā 6 punkti - viena uzvara, viena otrā un viena trešā vieta, kā arī viena izstāšanās. Tikai tajā braucienā, kurā "Makss" izstājās, viņa pāris (brauca kopā ar Fredriku Engmanu) zaudēja (2:4) un viesi pietuvojās līdz 29:31, toties tieši Bogdanovs un Antonio Lindbeks priekšpēdējā 14. braucienā izdzēsa pēdējās šaubas par "Masarna Avesta" uzvaru - 5:1 braucienā (pirmais bija Bogdanovs) un 46:38 pirms pēdējā brauciena. Vēl reizi Bogdanovs atveda 5:1 pārī ar Engmanu.
"Masarna Avesta" rindās brauca arī vēl divi Rīgas GP pretendentu pusfināla dalībnieki, šā gada Pasaules kausa ieguvēji Zviedrijas izlases sastāvā un viņi sakrāja labu punktu ražu - 11 punkti gan Lindbekam, gan Linusam Sundstrēmam.
Avestas komanda tuvāko sekotāju turnīra tabulā Vēstervikas komandu apsteidz par 3 punktiem, turklāt sekotājiem ir par vienu maču vairāk. Jau pērn Avestas komanda tiecās uz Elitserien čempionātu, taču pašās beigās nedaudz pietrūka, lai tajā iekļūtu. Varbūt šosezon izdosies?