Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Uz Lodzu - vēl ar Kīlmekorpi un Lindgrenu, uz Terencāno - uzvarēt

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandas finansiālās problēmas nekur nav pazudušas (līdz ar to - visa Latvijas spīdveja problēmas!), taču uz Polijas Nice līgas čempionāta maču svētdien Lodzā ar savu tuvāko sekotāju "Orzel" līderi dosies labākajā sastāvā. Nosaukts arī Latvijas izlases kvartets Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībām 2. jūnijā Terencāno mototrekā Itālijā.

Uz Lodzu brauks gan Jūnass K;īlmekorpi, gan Fredriks Lindgrens, šo maču (sākums - plkst. 14.45) rādīs arī Polijas TV un tas solās būt ļoti spraigs līderu mačs. Lieki teikt, ka "Ērgļi" cer apturēt "Lokomotīves" uzvaru gājienu šajā sezonā - 7 uzvaras 7 mačos (Lodzas komandai - 6 uzvaras 7 mačos). Tā ka Maksimam Bogdanovam, Andžejam Ļebedevam, Ķastam Puod;žukam un junioriem Dāvim Kurmim un Artjomam Trofimovam (tas viņam būs pirmais mačs "Loko" sastāvā izbraukumā) kopā ar jau minētajiem ārzemniekiem nāksies ļoti pacensties, lai nezaudētu.
Lodzas komanda pietiekusi mačam savu pašreiz labāko sastāvu ar 35 gadus veco dāni Hansu Andersenu priekšgalā (4 uzvaras un 16 pjedestāli GP posmos, divas uzvaras Pasaules kausā Dānijas izlases sastāvā). Bez Andersena "Orzel" sastāvā ir 2012. gada Somijas čempions Timo Lahti, bijušais Polijas junioru čempions komandām un pāriem, kā arī Tarnuvas komandas sastāvā (juniora lomā) Jakubs Jamrugs, trīskārtējais Polijas čempions komandas sastāvā (pēdējo reizi 2014. gadā ar Gožuvas "Stal") un pagājušā gada Polijas individuālā čempionāta bronzas medaļas ieguvējs 33 gadus vecais Tomašs Gapiņskis, kā arī 2004. gada pasaules junioru čempions 32 gadus vecais Roberts Miškovjaks. Pieredzējusi un meistarīga komanda, kas cer nākamsezon startēt Ekstralīgā. Juniora lomā pieteikts Mihals Piosickis, bet otrais numurs visticamāk būs Oskars Bobers.
2. jūinijā Terencāno risināsies Pasaules kausa (izlašu pasaules čempionāts) kvalifikācijas sacensības, kurās Latvijas kvarteta pretinieki būs Vācijas, Slovēnijas un Itālijas spīdvejisti. Pamatsacensībās iekļūs tikai uzvarētāji. Latvijas izlasē brauks Bogdanovs, Ļebedevs, Puodžuks un Kurmis (debija Pasaules kausā). Žēl, ka savainojums ir Jevgeņijam Kostigovam, kurš šosezon ir acīmredzami progresējis un ar kuru sastāvā mums būtu reāli uzvarēt. Par uzvaru cīnīsimies arī tagad, kaut gan, piemēram, Vācijas kvartets izskatās ļoti spēcīgs un spēkos līdzvērtīgs - Martins Smolinskis, Kevins Vēlberts, Kais Hukenbergs un Tobiass Kroners. Slovēņu līderis ir viens no šīs sezonas GP seriāla līderiem Matejs Žagars, taču pārējie ir klasi zemāka līmeņa braucēji. Savā mototrekā vērā ņemami konkurenti noteikti būs itālieši ar ... argentīnieti (Itālijas pase) Nikolasu Kovati priekšgalā.