Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs tuvu trešajam "Elitserien" čempiona titulam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs tuvu trešajam "Elitserien" čempiona titulam
Pirmajā Elitserien finālmačā Andžejam Ļebedevam 6 punkti.

Eskilstūnas spīdveja komanda "Smederna" ir tuvu tam, lai šovakar trešo reizi pēc kārtas kļūtu par Zviedrijas čempioni. Pirmajā Elitserien finālmačā Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda savā mototrekā ar 54:36 pārspēja Molillas komandu "Dackarna". Jau šovakar atbildes mačs Molillā.

Pamatu uzvarai jau pirmajā braucienā ielika dānis Mihaels Jepsens Jensens un Andžejs Ļebedevs, kuri uzvarēja ar 5:1. Pēc pirmās braucienu sēijas (četri braucieni) rezultāts bija jau 17:7 mājinieku labā. Nākamajos trijos braucienos viesi četrus punktus atguva un divi neveiksmīgi braucieni "Smederna" komandai bija tieši ar daugavpilieša piedalīšanos - vispirms 1:5 pārī ar Aleksanderu Voentinu, bet tad 2:4 pārī ar Jepsenu Jensenu (Andžejam attiecīgi 1 un 2 punkti). Tiesa, šāds pavērsiens nekļuva par lūzumu mača gaitā, jo tūdaļ pat ar 5:1 uzvaru atbildēja jaunais krievu talants Gļebs Čugunovs, kurš šajā mačā atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem, un Fredriks Lindgrens - 29:19.

Pēc 11 braucieniem "Smederna" pirmo reizi sasniedza lielāku nekā desmit punktu pārsvaru, bet 12. braucienā ar 4:2 uzvaru to līdz 14 punktiem palielināja Lindgrens in Ļebedevs. Galaiznākumā - uzvara ar 18 punktu pārsvaru, kas šovakar Mollinā vēl gan neļauj atslābināties, taču šāds pārsvars nerada arī lieku spriedzi. Svarīgi būis sekmīgi sākt maču un neļaut mājiniekiem sajust, ka vēl var kaut ko manīt.

"Smederna" komandai tā atkal bija komandas uzvara - 15 punktus atveda Čugunovs un bija izteikts līderis, bet punktiem šoreiz palika Voentins, toties neviens no pārējiem neatveda mazāk par 6 punktiem (Ļebedevam un Pontusam Aspgrenam - pa 6 punktiem, Jepsenam Jensenam - 10, Lindgrenam - 9, polim Pšemislavam Pavļickim - 8).