Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Uz Debrecenu - pēc medaļām, uz Ostruvu - pēc Ekstralīgas?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Uz Debrecenu - pēc medaļām, uz Ostruvu - pēc Ekstralīgas?
Ķasts Puodžuks (pa kreisi) un Andžejs Ļebedevs (pa labi) pirms trim gadiem kļuva par Eiropas vicečempioniem pāru sacensībās.

Spraiga nedēļas nogale gaidāma Latvijas spīdvejistiem - gan labākajiem pašmāju braucējiem, gan visai Daugavpils "Lokomotīves" komandai. Sestdien Debrecenas mototrekā Ungārijā risināsies Eiropas pāru čempionāta fināls, bet svētdien Ostruvā "Loko" aizvadīs Nice spīdveja līgas otro finālmaču ar vietējo komandu "Ostrovia" (pirmajā ar 50:40 uzvarēja daugavpilieši).

Eiropas čempionāts spīdveja pāriem risinās kopš 2004. gada, Latvijas motobraucēji finālā piedalīsies 9. reizi, turklāt kopš 2008. gada mūsējie ir braukuši visos finālos. Lielākais panākums tika gūts 2012. gadā Rovnā, kur Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks kļuva par Eiropas vicečempioniem. Divas reizes ir bijusi 4. vieta un divas reizes - 5. vieta. Pērn Divišovā (Slovākija) bijām piektie. Latvijas labākie spīdvejisti Ļebedevs, Puodžuks un Maksims Bogdanovs septiņu valstu finālā ir starp medaļu pretendentiem arī tagad.
Pieci no septiņiem pāriem (plus rezervists) reāli var pretendēt uz medaļām, bet galvenie favorīti ir poļu motobraucēji - Sebastians Ulameks, Damjans Baļinskis un Dāvids Lamparts. Spēcīgs trio ir Krievijai - Grigorijs Laguta, Andrejs Kudrjašovs un Vitālijs Belousovs. Vācijai brauks Kais Hikenbeks, Tobiass Bušs un Valentīns Grobauers, čehiem - Vāclavs Miliks, Eduards Krčmaržs un Zdeneks Holubs. Ungāri un austrieši diezin vai spēj iejaukties medaļu sadalē, taču tas nenozīmē, ka ar viņiem nav jārēķinās - spīdvejā viss notiek ļoti ātri un brauciena sākumā pieļautu kļūdu vai nepienācīgu noskaņošanos var nepietikt laika labot.
Sacensības Debrecenā sāksies plkst. 17 pēc Latvijas laika, bet jau svētdien plkst 14.45 Ostruvā (tiešraide Polijas TV!) "Lokomotīve" aizvadīs otro finālmaču ar "Ostrovia" komandu. Abu komandu treneri Nikolajs Kokins un Mareks Česļaks (viņš arī Polijas izlases galvenais treneris) sastāvos neko nav mainījuši. Ir pamainīti tikai braucēju pāri (mums, piemēram, sāks Bogdanovs un kāds, kurš pirmajā braucienu sērijā izbrauks savainotā Jūnasa Kīlmekorpi vietā). Jācer, ka laicīgi Ostruvā paspēs ierasties Antonio Lindbeks, kuram sestdien Stokholmā ar wild card jāstartē Zviedrijas "Grand Prix:" izcīņā.