Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas spīdveja junioriem dubultuzvara Baltijas līgā, Gustam - cerīga debija un kritiens

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas spīdveja junioriem dubultuzvara Baltijas līgā, Gustam - cerīga debija un kritiens
Daugavpils un Rīgas pāri pirms došanās uz startu (no kreisās) - Lumanis, Kurmis, Mihailovs un Ansviesulis.

Latvijas junioru komandas guva dubultuzvaru Baltijas spīdveja līgas priekšpēdējā posmā Kohtlanimmē (Igaunijā), turklāt daugavpilieši Oļegs Mihailovs un Dāvis Kurmis ieguva maksimāli iespējamo punktu skaitu - 34 no 34.

Daugavpils "Lokomotīves" juniori Baltijas spīdveja līgā startē zem savas spīdveja skolas un jaunatnes centra "Jaunība" nosaukuma. Šā gada Latvijas junioru čempions Oļegs Mihailovs un Dāvis Kurmis visos braucienos uzvarēja ar 5:1 - Oļegam summā 18, bet Dāvim 16 punktu. Otro vietu ar 21 punktu ieguva Rīgas IK "Auseklis" - Ričardam Ansviesulim - 16, bet Kristeram Lumanim - 5 punkti. Trešie ar 20 punktiem somu brāļi Anti un Niilo Vuolasi no HjMK "Kojotit" (Anti - 13, Nīlo - 7 punkti).
Kohtlanimmē pirmo reizi ar lielo jeb 500 kub.cm klases motociklu sacensībās piedalījās šā gada Eiropas čempionāta 4. vietas ieguvējs 250 kub.cm klasē Francis Gusts, kurš pārstāvēja Igaunijas komandu "J&A". Pirmajā braucienā viņš pieveica brāļus Vuolasus (Anti ir viens no spēcīgākajiem somu junioriem) un atveda 3 punktus, taču otrajā braucienā pret Rīgas komandu piedzīvoja kritienu un sacensības vairs nevarēja turpināt (savainojums, par laimi, nav nopietns). Gan Gusta braukšanas meistarība, gan ātrums (viņam visās sacensībās bija otrais labākais brauciena laiks - 70,18 s - pēc Mihailova, kurš četrus apļus veica 70,08 sekundēs) liecina, ka jau tagad Francis varētu konkurēt ar Baltijas spīdveja līgas dalībniekiem un lielāko daļu no tiem varētu arī pārspēt. Jācer, ka ar veselību viss būs labi un redzēsim Franci Gustu Baltijas spīdveja līgas pēdējā posmā 28. septembrī CSDD Biķernieku mototrekā Rīgā.
Tieši pēdējā posmā noskaidrosies, kura komanda kļūs par čempioni - uz pirmo vietu pretendē piecas no sešām komandām! Līderis ar 29 punktiem ir IK "Auseklis", pa 27 punktiem ir "Jaunībai" (vienu posmu izlaida) un "Kojotit", pa 26 punktiem - somu "Ankurit" un Sanktpēterburgas "Ņeva" motobraucējiem. Par uzvaru posmā komanda iegūst 10 punktus, par otro vietu - 8 punktus, par trešo - 7 u.tt. 28. septembrī Biķerniekos būs interesanti.