Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Maksimam Bogdanovam 14 punktu Vladivostokā, Deniss Gizatuļins tuvu pārejai uz "Loko"

Maksimam Bogdanovam 14 punktu Vladivostokā, Deniss Gizatuļins tuvu pārejai uz "Loko"
Maksims Bogdanovs teicami debitēja Vladivostokas "Vostok" spīdveja komandā - 14 punkti no 15 iespējamajiem.

Latvijas spīdveja izlases kapteinis gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā Maksims Bogdanovs aizvadīja šosezon pirmo maču Vladivostokas "Vostok" komandā Krievijas spīdveja līgā un atveda 14 no 15 iespējamajiem punktiem. Tas gan ļāva Tālo Austrumu komandai panākt tikai neizšķirtu pret Toljati "Mega-Lada" (45:45). Savukārt Daugavpils "Lokomotīves" rindās jau tuvākajā laikā varētu iekļauties viens no Krievijas izlases spīdvejistiem Deniss Gizatuļins.

Savainojuma dēļ jau ilgāku laiku sacensībās nepiedalās viens no Vladivostokas komandas un Krievijas izlases līderiem Grigorijs Laguta, savukārt viesiem nebija viena no viņu līderiem Aleksandra Loktajeva. "Uz papīra" līdz ar Maksima Bogdanova uzaicināšanu (Krievijas klubos šosezon atkal drīkst būt leģionāri, taču tikai divi un tikai ne GP seriāla dalībnieki) "Vostok" bija mača favorīts. Mājiniekiem, lai saglabātu reālas izredzes uz titulu, vajadzēja uzvarēt ar 10 punktu pārsvaru (Toljati tika zaudēts ar 9 punktu starpību) un trīs reizes viņi bija panākuši 6 punktu pārsvaru (21:15, 27:21 un 30:24), turklāt vēl viesi savainojuma dēļ zaudēja vienu no saviem līderiem, pasaules čempionu spīdveja uz ledus Daniilu Ivanovu, taču beigās jau mājiniekiem vajadzēja glābties no zaudējuma, ko lielā mērā arī ar Bogdanova pūlēm izdevās izdarīt. Tas bija vājš mierinājums...
30:24 bija pēc 9. brauciena, bet divus braucienus pirms beigām vadībā jau bija viesi - 40:38. Pēdējā 15. braucienā Bogdanovs un Renāts Gafurovs uzvarēja ar 4:2 un izglāba mājiniekus no zaudējuma - 45:45. "Mega-Lada" tagad ir 7 punkti 4 mačos, bet "Vostok" - 5 punkti. Jāpiebilst, ka Krievijas līgā šosezon vispār piedalās tikai četras (?!) komandas.
Maksims Bogdanovs savā pirmajā braucienā piekāpās Vitālijam Belousovam, bet tad uzvarēja četros braucienos pēc kārtas - 14 punkti (visvairāk starp abu komandu braucējiem). Mazāk punktu nekā cerēts - attiecīgi tikai 4 un 7 - "Vostok" rindās atveda Gafurovs un Vadims Tarasenko.

Jau tuvākajā laikā par Daugavpils "Lokomotīves" braucēju var kļūt Baškīrijas spīdveja audzēknis 31 gadu vecais Deniss Gizatuļins, kurš līdz šim bija citā Polijas Nice spīdveja līgas komandā no Lodzas, kura rindās aizvadīja tikai vienu maču. Ja Gizatuļins tiks aizdots daugavpiliešiem, tad viņš nedrīkstēs piedalīties "Loko" rindās mačā Lodzā 10. augustā. Savulaik (2005. gada sezonā) Gizatuļins jau ir braucis "Lokomotīves" sastāvā. 2007. un 2008. gadā viņš bija Krievijas čempions, bet 2009. gadā piedalījās GP seriāla pretendentu finālā (11. vieta).


, 2014-07-25 08:14, pirms 10 gadiem
Nevis Renāts Gafurovs, bet gan Deniss Gizatuļins ir tuvu pārejai, kurš pārstāveja Lodzas klubu vien vienās sacīkstēs šosezon.
, 2014-07-25 08:34, pirms 10 gadiem
x12 rakstīja: Nevis Renāts Gafurovs, bet gan Deniss Gizatuļins ir tuvu pārejai, kurš pārstāveja Lodzas klubu vien vienās sacīkstēs šosezon.
Anatolijs pat spīdvejā blēņas runā ?
, 2014-07-25 09:17, pirms 10 gadiem
spēlmanis rakstīja: Anatolijs pat spīdvejā blēņas runā ?
Nu gadījās vienu reizi kļūdīties, visi tak esam cilvēki un kļūdamies, bet nu kļūda ir novērsta un viss tagad ir OK
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).