Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Polijas 1. spīdveja līgas klubi saņēmuši sodus

Polijas 1. spīdveja līgas klubi saņēmuši sodus
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Polijas 1. spīdveja līgas klubi Ostruvas "KM" un Gņežno "Start" saņēmuši naudas sodus par atteikšanos piedalīties savstarpējās sacīkstēs, kaut arī galvenais tiesnesis lika klubu braucējiem startēt.

Jau iepriekš ziņojām, ka sacīkstes starp Ostruvas "KM" un Gņežno "Start" beidzās tā īsti nesākoties, jo abu komandu braucēji atteicās doties uz starta, jo uzskatīja, ka treks nav pietiekami labi sagatavots (lietus bija ievērojami sabojājis treku). Galvenais tiesnesis Mareks Vojačeks uzskatīja savādāk, tādējādi abām vienībām tika piešķirti zaudējumi.

Ar to viss vēl nav beidzies, jo gan abi klubi, gan to braucēji par savām (ne)darbībām būs spiesti samaksāt soda naudu. Visi braucēji sodīti ar trīs tūkstošiem zlotu, bet klubiem būs jāšķirās no 40 tūkstošiem zlotu. Interesanti, ka starp sodītajiem ir arī pazīstamais Kriss Hariss, kurš pārstāv Ostruvas "KM".

Bez soda nav izticis arī galvenais tiesnesis, kurš neesot ievērojis visus reglamenta punktus (nav ievācis komandu paskaidrojumus, kā arī pieļāvis citas kļūdas). Viņš vairs nevarēs tiesāt trīs mēnešus.

Šāds notikumu pavērsiens bijis izdevīgs Daugavpils "Lokomotīvei", kā arī citām komandām, jo neviena no šīm divām komandām pie punktiem netika ("Start" saņēma bonuspunktu par uzvaru divu sacīkšu summā, bet tas arī viss). Jau sestdien 11:00 "Lokomotīve" centīsies beidzot sacensties ar Pozņanas "PSŽ". Atgādināsim, ka lietus dēļ šīs sacensības tikušas pārceltas jau trīs reizes.

Polijas 1. spīdveja līga:

VietaKomandaSacīkstesPunkti
1.Unia Tarnów ŻSSA1227
2.Marma Stal Rzeszów1215
3.Start Gniezno1213
4.SK Lokomotīve1113
5.RKM ROW Rybnik1212
6.PSŻ Poznań1112
7.GTŻ Grudziądz1211
8.KM Ostrów Wlkp.128

Izmantotie resursi:
sportowefakty.pl


, 2009-07-25 01:06, pirms 15 gadiem
agraak taads spiidvejs pat nebija zinaams man, bet patiesiibaa ir tiiri aizraujoss
, 2009-07-25 11:27, pirms 15 gadiem
сегодня локо побеждает с бонусом и выходит на чистое второе место....
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.