Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kādreizējais čempions Ļebedevs nekvalificējas kontinenta meistarsacīkstēm

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kādreizējais čempions Ļebedevs nekvalificējas kontinenta meistarsacīkstēm
Tikai viens punkts šķīra Artjomu Trofimovu no papildbrauciena par iekļūšanu pasaules junioru čempionāta finālposmos.

2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs sestdien nekvalificējās šīs sezonas Eiropas čempionātam (SEC), kamēr Oļegam Mihailovam, Artjomam Trofimovam un Dāvim Kurmim neizdevās kvalificēties junioru pasaules čempionātam. Vistuvāk finālam tika Trofimovs - pietrūka viena punkta, lai panāktu papildbraucienu.

Pagalam neveiksmīgi Ļebedevam izvērtās SEC kvalifikācijas sacensības Naģhalasā (Ungārija) - tikai trīs punkti un 14. vieta. Pirmajā braucienā viņš palika bez punktiem, otrajā sekoja diskvalifikācija par kritienu un cerības tikt finālā kļuva ļoti teorētiskas. Atlikušajos trijos braucienos - 3 punkti.

Neuzvarams bija mums labi zināmais Grigorijs Laguta, kurš pārliecinoši uzvarēja visos piecos braucienos pamatsacensībās, bet tad arī finālā. SEC finālsērijai kvalificējās arī Dāvids Bellego (Francija), Vāclavs Milīks (Čehija), Mihaels Jepsens Jensens (Dānija) un Kacpers Vorina (Polija).

Junioru pasaules čempionāta pusfinālā Pardubicē (Čehija) Artjoms Trofimovs sāka ar uzvaru, turklāt viņš pārspēja vienu no galvenajiem favorītiem poli Maksimu Drabiku, taču turpinājums tik sekmīgs nebija - atlikušajos četros braucienos Latvijas sportists atveda sešus punktus un ar deviņiem punktiem summā ierindojās sestajā vietā. Finālsērijā iekļuva pirmie četri un no ceturtās vietas daugavpilieti šķīra tikai viens punkts.

Krakovas pusfinālā Oļegs Mihailovs četras reizes bija otrais, vienreiz trešais un ar deviņiem punktiem ieņēma septīto vietu. No ceturtās vietas šķīra četri punkti. Dāvim Kurmim - septiņi punkti (viena uzvara) un astotā vieta. Vēl Latvijas jaunajiem talantiem atliek Eiropas junioru čempionāti (U19 un U21), junioru kausa izcīņa pāriem, Eiropas un pasaules junioru komandu čempionāti, Eiropas čempionāts pāriem, kā arī "Grand Prix" seriāla pretendentu sacensības. Viens no junioru izlašu pasaules čempionāta pusfināliem 29. jūnijā risināsies Daugavpilī.