Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spīdveja čempionu tituli - Kostigovam un Trofimovam

Spīdveja čempionu tituli - Kostigovam un Trofimovam
Jevgeņijs Kostigovs - 2018. gada Latvijas čempions spīdvejā.

Pārsteigumiem un sāpīgām neveiksmēm bagāts izvērtās Latvijas čempionāts spīdvejā, kurā redzējām visu mūsu spīdveja tuvāko un nedaudz tālāko rezervi. Titulus pirmo reizi karjerā ieguva Jevgeņijs Kostigovs starp pieaugušajiem un Artjoms Trofimovs starp junioriem.

Sestdien lielākā daļa no sacensību dalībniekiem Biķernieku mototrekā piedalījās Baltijas spīdveja līgas pēdējā posmā, kurā uzvarēja Daugavpils "Jaunība" (Ernests Matjušonoks un Daniils Kolodinskis) un ieguva arī pirmo vietu kopvērtējumā. Trešie posmā un ceturtie summā - Rīgas IK "Auseklis" puiši Rūdolfs Sproģis un Ričards Ansviesulis. Pirms sacensībām svētdien Daugavpilī un starplaikā pēc pirmās braucienu sērijas skatītājus priecēja divi 14 gadus veci "Lokomotīves" audzēkņi Aleksejs Pilats un Artjoms Juhno, kas Latvijas spīdveja 55. gadadienā bija simboliski - mums au lieliska jaunā maiņa, mums nekad nav bijis tik daudz jaunu talantīgu braucēju un daži jau pat jokoja, ka pēc pāris gadiem būs jāpiesaka komandu Polijas 2. līgā, jo citādi jaunajiem nepietiks vietas komandā un nebūs iespēju regulāri piedal;ities sacensībās. Katrā jokā ir daļa patiesības.
Latvijas čempionāta galvenais favorīts bija pieredzējušākais un medaļām bagātākais (desmit medaļas un trīs no tām zelta) Ķasts Puodžuks. Līdz pat pēdējam braucieniem gan Puodžukam, gan Jevgeņijam Kostigovam bija pa 12 punktiem, 11 punktu bija Oļegam Mihailovam un 10 - Artjomam Trofimovam. Un visi četri tikās tieši pēdējā 20. braucienā! Uzvarēja Trofimovs, tālāk - Mihailovs, Kostigovs un Puodžuks, kas nozīmēja, ka Puodžuks šoreiz paliek aiz goda pjedestāla, bet trīs pārējie brauks papildbraucienā par titulu un reizē noskaidros arī čempionu starp junioriem (Mihailovs vai Trofimovs).
Pirms tam papildbraucienu par 3. vietu junioru konkurencē (visiem - pa 9 punktiem) aizvadīja Ernests Matjušonoks, Elvis Avgucevičs un Dāvis Kurmis. Matjušonoks bija līderis, jau likās, ka viņš uzvarējis, taču jau finiša taisnē pievīla motocikls un pēdējos metros viņu apsteidza Avgucevičs, iegūdams 3. vietu junioru konkurencē.
Izšķirīgajā braucienā par abiem tituliem pāragru startu veica Mihailovs (minimāls, bet tomēr pieskāriens starta lentām) - bija skaidrs, ka viņš otrais starp junoriem. Duelī starp Kostigovu un Trofimovu uzvarēja Kostigovs, bet tituls - junioru konkurencē - tika arī Trofimovam.
Kostigova uzvara ir liels pārsteigums, jo pagājušā gada desmitajam labākajam junioram pasaulē šī sezona bija neveiksmīga "Lokomotīves" rindās un viņu diezin vai kāds minēja kaut vai starp potenciālajiem medaļniekiem. Jācer, ka uzvara un pārliecinoša braukšana svētdien kļūs par jaunu atspērienu Jevgeņija karjerā, ļaus atkal noticēt pašam sev un nākamajā sezonā mēs redzēsim pavisam citu Kostigovu.
No somu spīdvejistiem tikai viņu junioru čempions Niklass Sēirijo (6 punkti) spēja izrādīt kādu pretestību, par medaļu vai pat titulu starp junioriem varēja paspēkoties Viktors Trofimovs (Rovnas spīdveja audzēknis tagad pārstāv Poliju), taču divi kritienu ceības uz augstu vietu atņēma. No rīdziniekiem 6 punktus atveda Sproģis un četrus - Ansviesulis. Ir, uz ko tiekties.
Līdz ar Latvijas čempionātu 55. sezona Latvijas spīdvejā ir beigusies. Nākotnē varam raudzīties cerīgi - aug laba maiņa.


, 2018-09-24 16:07, pirms 6 gadiem
Спасибо Анатолию за высокий уровень комментирования на протяжение сезона и за статьи здесь !
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.