Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Bogdanovs kļūst par Latvijas čempionu spīdvejā

Bogdanovs kļūst par Latvijas čempionu spīdvejā
Maksims Bogdanovs uz gadu kļūst par valsts labāko spīdvejistu

Šodien Daugavpils "Lokomotīves" stadionā vairāku tūkstošu skatītāju klātbūtnē tika aizvadīts 2017. gada atklātais valsts čempionāts spīdvejā. Otro reizi karjerā par valsts labāko braucēju kļuva Maksims Bogdanovs. Junioru konkurencē pirmo reizi triumfēja Oļegs Mihailovs.

Latvijas čempionāts spīdvejā norisinājās pirmo reizi kopš 2015. gada un dalībnieku sastāvs salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nebija tik spēcīgs. Šoreiz latviešu spīdvejistiem (aizņemtības dēļ nestartēja lielākā zvaigzne Andžejs Ļebedevs) konkurenci sastādīja Igaunijas un Ukrainas braucēji, kuru izredzes pacīnīties par godalgām bija niecīgas. Interesanti, ka pirmo reizi uz starta stājās divi Rīgas spīdveja skolas pārstāvji, kuriem tās bija pirmās šāda līmeņa sacensības.

Par sacensību izšķirošo braucienu, kā arī bija gaidāms, kļuva 11. brauciens, kurā tikās uzreiz četri favorīti - Bogdanovs, Ķasts Puodžuks, Dāvis Kurmis un Jevgeņijs Kostigovs. Diemžēl intriga izpalika, jo pārliecinoši triumfēja Bogdanovs, aiz sevis atstājot Puodžuku un Kurmi. Toties par intrigu parūpējas Oļegs Mihailovs, kurš 16. braucienā ilgu laiku atradās priekšā Puodžukam, tomēr pēdējā aplī Ķasts izrādījās pārāks par gados jauno sāncensi.

Bogdanovs pārliecinoši uzvarēja visos braucienos, tiekot pie sava otrā Latvijas čempiona titula. Puodžuks ar 14 punktiem ieņēma otro vietu, savukārt Mihailovs sensacionāli ieguva bronzu! Pie tam Mihailovs pirmo reizi vēsturē kļuva par valsts junioru čempionu. Jau pēc apbalvošanas Mihailovu sirsnīgi sveica visi viņam tuvie cilvēki.

Ceturto vietu pieaugušo ieskaitē ieguva Kostigovs, apsteidzot ukraini Staņislavu Meļņičuku, savukārt labāko sešinieku noslēdza Dāvis Kurmis. Papildbraucienā par otro vietu junioru ieskaitē Kostigovs droši apsteidza Kurmi, savukārt aiz labāko trijnieka palika Artjoms Trofimovs.

Jāpiemin, ka šajās sacīkstēs netrūka kritienu, kas pārsvarā bija saistīti ar daudzu nepieredzējušu braucienu startēšanu. Ar šīm sacīkstēm tika pielikts punkts spīdveja sezonai Daugavpilī un Latvijā!

Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā

VBraucējsP
1.Maksims Bogdanovs15
2.Ķasts Puodžuks14
3.Oļegs Mihailovs12
4.Jevgeņijs Kostigovs11
5.Staņislavs Meļničuks11
6.Dāvis Kurmis11
7.Artjoms Trofimovs10
8.Vitalijs Lisaks7
9.Rūdolfs Sproģis6
10.Ričards Ansviesulis6

, 2017-09-24 18:26, pirms 7 gadiem
uhh, Mihailovs! Lai izdodas spoža nākotne!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.