Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanovs kļūst par Latvijas čempionu spīdvejā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Bogdanovs kļūst par Latvijas čempionu spīdvejā
Maksims Bogdanovs uz gadu kļūst par valsts labāko spīdvejistu

Šodien Daugavpils "Lokomotīves" stadionā vairāku tūkstošu skatītāju klātbūtnē tika aizvadīts 2017. gada atklātais valsts čempionāts spīdvejā. Otro reizi karjerā par valsts labāko braucēju kļuva Maksims Bogdanovs. Junioru konkurencē pirmo reizi triumfēja Oļegs Mihailovs.

Latvijas čempionāts spīdvejā norisinājās pirmo reizi kopš 2015. gada un dalībnieku sastāvs salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nebija tik spēcīgs. Šoreiz latviešu spīdvejistiem (aizņemtības dēļ nestartēja lielākā zvaigzne Andžejs Ļebedevs) konkurenci sastādīja Igaunijas un Ukrainas braucēji, kuru izredzes pacīnīties par godalgām bija niecīgas. Interesanti, ka pirmo reizi uz starta stājās divi Rīgas spīdveja skolas pārstāvji, kuriem tās bija pirmās šāda līmeņa sacensības.

Par sacensību izšķirošo braucienu, kā arī bija gaidāms, kļuva 11. brauciens, kurā tikās uzreiz četri favorīti - Bogdanovs, Ķasts Puodžuks, Dāvis Kurmis un Jevgeņijs Kostigovs. Diemžēl intriga izpalika, jo pārliecinoši triumfēja Bogdanovs, aiz sevis atstājot Puodžuku un Kurmi. Toties par intrigu parūpējas Oļegs Mihailovs, kurš 16. braucienā ilgu laiku atradās priekšā Puodžukam, tomēr pēdējā aplī Ķasts izrādījās pārāks par gados jauno sāncensi.

Bogdanovs pārliecinoši uzvarēja visos braucienos, tiekot pie sava otrā Latvijas čempiona titula. Puodžuks ar 14 punktiem ieņēma otro vietu, savukārt Mihailovs sensacionāli ieguva bronzu! Pie tam Mihailovs pirmo reizi vēsturē kļuva par valsts junioru čempionu. Jau pēc apbalvošanas Mihailovu sirsnīgi sveica visi viņam tuvie cilvēki.

Ceturto vietu pieaugušo ieskaitē ieguva Kostigovs, apsteidzot ukraini Staņislavu Meļņičuku, savukārt labāko sešinieku noslēdza Dāvis Kurmis. Papildbraucienā par otro vietu junioru ieskaitē Kostigovs droši apsteidza Kurmi, savukārt aiz labāko trijnieka palika Artjoms Trofimovs.

Jāpiemin, ka šajās sacīkstēs netrūka kritienu, kas pārsvarā bija saistīti ar daudzu nepieredzējušu braucienu startēšanu. Ar šīm sacīkstēm tika pielikts punkts spīdveja sezonai Daugavpilī un Latvijā!

Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā

VBraucējsP
1.Maksims Bogdanovs15
2.Ķasts Puodžuks14
3.Oļegs Mihailovs12
4.Jevgeņijs Kostigovs11
5.Staņislavs Meļničuks11
6.Dāvis Kurmis11
7.Artjoms Trofimovs10
8.Vitalijs Lisaks7
9.Rūdolfs Sproģis6
10.Ričards Ansviesulis6

     [+] [-]

, 2017-09-24 18:26, pirms 7 gadiem
uhh, Mihailovs! Lai izdodas spoža nākotne!