Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Biķerniekos atkal rūc spīdveja motocikli

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Biķerniekos atkal rūc spīdveja motocikli
Andžejs Ļebedevs iemēģina Biķernieku mototreka jauno celiņu.

Trešdien pirmo reizi tika iemēģināts Biķrnieku kompleksās sporta bāzes mototreka jaunais celiņš, kurā 16. augustā risināsies Latvijas "Grand Prix" izcīņā - pasaules čempionāta GP 8. posms. Viens no mūsu labākajiem spīdvejistiem Andžejs Ļebedevs, Jevgeņijs Kostigovs un daži vēl pavisam jauni motobraucēji no Daugavpils "Lokomotīves" bija pirmie, kas izbrauca jaunajā celiņā.

"Speciāli šim treniņam mototreks nebija gatavots, mums drīzāk vajadzēja pārliecināties, kā sajaucies kopā segums, uzzināt, ko vēl vajadzētu pamainīt un iepazīt mototreka trajektorijas. Celiņš patika, pie tā, protams, vēl ir jāpiestrādā, bet kopumā tas izskatās labs - trajektorijas man patika. Biķernieku mototrekā vispār ir notikušas lielas pārmaiņas kopš pēdējo reizi to redzēju. Gandrīz nevar vairs pazīt," secināja Andžejs Ļebedevs.
Motostadiona tribīnēs tiek likti plastikāta sēdekļi, top jau mototreka žogs un notiek citi darbi, lai 15. augustā pasaules spīdveja elite varētu šeit aizvadīt oficiālo treniņu, bet dienu vēlāk pirmo reizi vēsturē Rīgā notiktu Latvijas GP izcīņa spīdvejā. 2. augustā plānots sarīkot vēl vienu un jau daudz nopietnāku treniņu - ar startiem un īstiem braucieniem, kuros piedalītos visi mūsu spīdvejisti.
Kas pārstāvēs Latviju 16. augustā jeb kurš saņems rīkotājiem paredzēto wild card, vēl nav zināms. Kandidāti ir trīs - Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs. Latvijas pārstāvis acīmredzot tiks nosaukts pēc Pasaules kausa pusfināla vai race-off sacensībām (ja tajās tiksim), kas mūsējiem būs attiecīgi 29. jūlijā Vēstervikas mototrekā Zviedrijā un 31. jūlijā Bidgoščas mototrekā Polijā.

     [+] [-]

, 2014-07-24 12:09, pirms 10 gadiem
Lai tā būda rūc!