Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Smags savainojums arī Ļebedevam – latviešu spīdvejists Polijas Ekstralīgā salauzis kāju

Agris Suveizda

Smags savainojums arī Ļebedevam – latviešu spīdvejists Polijas Ekstralīgā salauzis kāju
Andžejs Ļebedevs pret Robertu Lambertu. Foto: Mihals Šmids/SportoweFakty

Vakar ar otro zaudējumu pēc kārtas un smagu kritienu Polijas Ekstralīgas otro kārtu noslēdza latviešu spīdvejists Andžejs Ļebedevs, kurš pārstāv Ribnikas PGG ROW. Iepriekš treniņā vairākos lūzumos iedzīvojās latviešu motokrosists Pauls Jonass.

Ribnikas komanda izbraukumā ar rezultātu 32:58 pārliecinoši atzina Grudzjondzas komandas pārākumu. Ribnikas vienība varēja maču pabeigt ar dubultuzvaru, taču gandarījuma vietā sanāca briesmīgs kritiens – Ļebedevs bija pēdējā brauciena vadībā, bet viņa komandas biedrs Roberts Lamberts traucās viņam garām, un Ļebedevs pēc sadursmes ielidoja apmalē.

PGG ROW savā mājaslapā ziņoja, ka Ļebedevs nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, taču par sadursmes sekām vēl nerakstīja. Medijs "Eleven Sports", atsaucoties uz Ļebedeva mehāniķi, gan vēstīja, ka 25 gadus vecajam spīdvejistam ir kājas lūzums.

Polijas Ekstralīgas sezona sākās 12. jūnijā, un Ribnikas komanda pirmajā kārtā atzina "Zielona Gora" pārākumu (36:53). Ļebedevs toreiz nopelnīja divus punktus un vienu bonuspunktu, bet vakar ar sešiem punktiem un diviem bonuspunktiem bija starp labākajiem komandā. Grudzjondzas rindās ar 15 punktiem izcēlās kādreizējais Daugavpils "Lokomotīves" krievu leģionārs Artjoms Laguta.

11. jūlijā sāksies Polijas 1. līga, un tajā tomēr piedalīsies arī Daugavpils "Lokomotīve", par kuras startēšanu pandēmijas ierobežojumu dēļ sākotnēji bija šaubas. "Lokomotīve" sezonu sāks ar izbraukumu pret Lodzas "Orzel".

Izmantotie resursi:
KS ROW Rybnik S.A. - Temat na dziś -...
https://www.speedwaynews.pl/aktualn...
https://speedwayekstraliga.pl/mecz/...