Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs atgriežas Zviedrijā ar 10 punktiem

Andžejs Ļebedevs atgriežas Zviedrijā ar 10 punktiem
Andžejs Ļebedevs atkal brauc Zviedrijas spēcīgākajā spīdveja līgā.

Pirmo maču šosezon Zviedrijas spīdveja Elitserien jeb tagad Bauhaus-Ligan čempionātā aizvadīja Andžejs Ļebedevs un tas uzreiz bija ceturtdaļfināla pirmais mačs - šosezon mūsu labākais spīdveja meistars pārstāv "Rospiggarna Hallstavik" komandu, jo pēdējo triju gadu titula ieguvēja Eskilstūnas "Smederna" šosezon nepiedalās. Atgriešanās iznāca gan veiksmīga, gan ne visai veiksmīga, gan cerīga.

Veiksmīga atgriešanās bija tāpēc, ka pēc savainojuma radītas ilgas pauzes daugavpilietis sāk atgūt sportisko formu un viņa rēķinā pirmajā ceturtdaļfināla mačā viesos pret "Vastervik Speedway" ir 10 punktu. Tik pat punktu Hallstavikas komanda guva arī dānis Rasmuss Jensens un mums labi zināmais soms, bijušais "Lokomotīves" līderis Timo Lahti.
Ne visai veiksmīga atgriešanās ir tāpēc, ka komanda zaudēja ar 44:46, turklāt pirms pēdējā brauciena viesi bija vadībā ar 43:41, taču 15. braucienā Ļebedevs un Lahti ar 1:5 (punktu atveda Andžejs) piekāpās šīs sezonas GP seriāla pirmā posma uzvarētājam un vienam no līderiem kopvērtējumā Artjomam Lagutam un dānim Andersam Tomsenam (2015. gada Eiropas junioru čempions un pasaules vicečempions, pašreiz viens no Gožuvas "Stal" līderiem Ekstralīgā). Vēstervikas komandā 5 punktus atveda "Loko" leģionārs Linuss Sundstrēms. Cits "Loko" leģionārs zviedrs Pontuss Aspgrens atgriezās mototrekā un atveda 12 punktus (5 braucienos) "Indianerna Kumla" labā - uzvara ar 53:36 pār Molillas "Dackarna" ir plats solis pretī pusfinālam. Žēl, ka Aspgrens nevarēja palīdzēt "Loko" pagājušo piektdien un sestdien.
Cerīga Andžeja atgriešanās tāpēc, ka atvesti jau minētie 10 punkti un ka trešdien atbildes mačā savā mototrekā Hallstavikas komandai ir izredzes uzvarēt un iekļūt pusfinālā. Andžejs Ļebedevs ir komandas sastāvā.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.