Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Loko" sagrāve Tarnuvā, Avgucevičam - debija Krakovā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Loko" sagrāve Tarnuvā, Avgucevičam - debija Krakovā
Maksims Bogdanovs

Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti Polijas Nice līgas divas reizes pārceltajā mačā Tarnuvā pret galveno līgas favorītu "Azoty Unia" piedzīvoja sagrāvi - 29:61, savukārt 16 gadus vecais krāslavietis Elvis Avgucevičs aizvadīja pirmās oficiālās sacensības karjerā un ieguva 4 punktus Nice kausa izcīņā junioriem Krakovā.

"Loko" sastāvs salīdzinājumā ar pēdējiem diviem mačiem bija nedaudz mainīts - atkal brauca Sergejs Logačovs, taču trijos braucienos atveda tikai vienu punktu. Jau ar pirmajiem braucieniem "Azoty Unia" apliecināja, kāpēc to uzskata par Nice līgas galveno favorīti, bet pēc mača gan mūsu braucēji, gan treneris Nikolajs Kokins atzina, ka Tarnuvas komandai ir jābūt Ekstralīgā. Tiesa, zaudējums tik un tā ir pārāk smags.
Pēc pimās braucienu sērijas mājinieki jau bija vadībā ar 16:8, bet pēc 7 braucieniem - 27:15. Sešas reizes "Loko" zaudēja braucienus ar 1:5 un tikai piecas reizes pabeidza tos neizšķirti 3:3. Vienīgo reizi no mūsējiem pirmais finišēja Maksims Bogdanovs - 5. braucienā viņš pārspēja Jakubu Jamrugu un Arturu Mročku.
Bogdanovam arī visvairāk punktu mūsu komandā - 11. Vēl vairāk par 5 punktiem (6) ieguva tikai zviedrs Tomass Junasons, bet, piemēram, Ķastam Puodžukam un Timo Lahti tikai attiecīgi 2 un 3 punkti... Nav, ko īpaši pārmest junioriem - Jevgeņijam Kostigovam 4 punkti, Dāvim Kurmim - 2 punkti.
Mājiniekiem 15 no 15 iespējamajiem punktiem atveda dānis Mikels Mihelsens, 12 punktu viņa tautietim Kenetam Bjerrem.
Abas komandas tagad 16. jūlijā tiksies Daugavpilī un revanšēties "Loko" būs ļoti grūti. Bet ne neiespējami.
16 gadus vecais krāslavietis Elvis Avgucevičs piedalījās savās pirmajā oficiālajās sacensībās (pirms tam pērn bija treniņmačs Biķerniekos starp Latvijas junioriem un Igaunijas izlasi) - Nice kausa izcīņā junioriem Krakovā. Četros braucienos Elvis ieguva 4 punktus (viena otrā, divas trešās vietas un viens kritiens) un ieņēma 7. vietu starp 12 motobraucējiem.