Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francim Gustam - punkts līdz finālam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francim Gustam - punkts līdz finālam
Tikai viena punkta pietrūka Francim Gustam, lai iekļūtu pasaules čempionāta finālā. Tagad jāmēģina to paveikt Eiropas čempionātā.

Talantīgais Rīgas IK "Auseklis" spīdvejists Francis Gusts pasaules čempionātā 250 kub.cm klasē Dānijā ieņēma 11. vietu pusfinālā un finālā neiekļuva. Pietrūka tikai viena punkta...

Pirmajā braucienā Gusts finišēja otrais un tas bija labs sākums, toties otrajā piedzīvoja kritienu un, iespējams, tas arī atņēma vietu finālā. Tiesa, nākamajos trijos braucienos ne reizes uzvarēt neizdevās - divas trešās un viena otrā vieta. Summā - 6 punkti.

Finālā par čempionu kļuva dānis Jespers Knudsens - 16 punktu. Tik pat punktu vācietim Benam Ernstam, taču finālbraucienā pirmais bija dānis. Bronzas godalga zviedram Noelam Vālkvistam. Finālā iekļuva arī igaunis Markuss Maksimuss Lills un ar vienu punktu ieņēma 16. vietu.

17. un 18. augustā Pardubices mototrekā Čehijā risināsies Eiropas čempionāts 250 kub.cm klasē. Droši vien, ka būs lielākā daļa no tiem, kas startēja Dānijā, jo finālā bez eiropiešiem bija vēl tikai divi Austrālijas jaunie spīdvejisti (Flīns Nikols ieņēma 7. vietu, bet Moriss Brauns bija 12. vietā), bet pusfinālā palika vēl viens austrālietis.