Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lietus aptur "Lokomotīves/Jaunības" pakaļdzīšanos, "Pirāti" neaptur "Kalējus"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lietus aptur "Lokomotīves/Jaunības" pakaļdzīšanos, "Pirāti" neaptur "Kalējus"
Andžejam Ļebedevam 8 punkti, komandai - atkal uzvara.

Pēc 14. braucieniem lietus pārtrauca Daugavpils "Lokomotīves/Jaunības" junioru spīdveja komandas pakaļdzīšanos Polijas junioru komandu čempionāta ceturtdaļfināla 3. posmā, taču kopvērtējumā mūsējie savā grupā tik un tā ir līderi. Savukārt Zviedrijas Elitserien čempionātā Andžejs Ļebedevs un Eskilstūnas "Smederna" turpina uzvarēt - arī "Pirāti" jeb Motalas "Piraterna" nespēja apturēt "Kalējus".

Mūsu junioriem sacensību sākums Bidgoščas mototrekā bija neveiksmīgs - Francis Gusts un Ričards Ansviesulis pirmajos divos braucienos gan atveda attiecīgi divus un trīs punktus, taču tad divreiz tikai pa vienam punktam Daniilam Kolodinskim, bet Ernestam Matjušonokam tehnisku problēmu dēļ divas reizes pēc kārtas vispār neizdevās startēt. Sākās pakaļdzīšanās un tā, iespējams, būtu beigusies sekmīgi, taču... Lietus draudi piepildījās, pa dienu ik pa laikam smidzināja, savukārt jau 13. un 14. brauciens ritēja lietū, bet pēc 14. brauciena sacensīnas tika nolemts pārtraukt, jo braukšana kļuva pārak bīstama. Vismaz puse braucienu bija aizvadīta un tāpēc rezultātus drīkstēja ieskaitīt - sanāca, ka Bidgoščas junioriem bija 26 punkti, bet mūsējiem 24 punkti. Trešie ar 18 punktiem Gožuvas komandas juniori, bet Vroclavas jaunie braucēji sakrāja 14 punktus.

"Lokomotīve/Jaunība" rindās Gusts atveda 10 punktus, Ansviesulim - 8 (vienā no braucieniem kritienu piedzīvoja Ričarda konkurents, izvairīties no sadursmes vairs nebija iespējams, taču papildus laiku sagatavoties atkārtotam braucienam tiesnesis nedeva un nācās palikt malā), Kolodinskim - 4 un Matjušonokam - 2 punkti (viens brauciens). Trešdien turpat Bidgoščā komandas tiksies vēlreiz.

Zviedrijas Elitserien čempionātā Eskilstūnas "Smederna" pēc lietus smagā trekā un spraigā mačā Motalā ar 47:43 pārspēja vietējo komandu "Piraterna". "Kalēji" līdz šim mačam vēl nebija zaudējuši, "Pirāti" - nebija uzvarējuši un abas sērijas turpinājās, kaut gan abas varēja arī pārtrūkt. Pēc pirmajiem trim braucieniem - 9:9, mača turpinājumā viesiem vienreiz izdevās iegūt 6 punktu pārsvaru (pēc Ļebedeva un Pontusa Aspgrena uzvaras ar 5:1), vienreiz bija 4 punktu pārsvars, bet pēc 10. brauciena vadībā jau bija "Pirāti" - 31:29 (brauciens pagalam neizdevās Kacperam Vorinam un Ļebedevam - 1:5). Trīs braucienus pirms beigām Ļebedevs un Mikaels Jepsens Jensens ar 5:1 uzvaru atguva viesiem vadību, bet priekšpēdējā 14. braucienā Vorina un Ļebedevs ar 4:2 uzvaru atjaunoja divu punktu pārsvaru. Pēdējā braucienā viesi uzvarēja ar 4:2, bet summā - 47:43.

Andžejam Ļebedevam neizdevās divi braucieni, kuros nācās palikt ceturtajā vietā, bet summā viņam 8 punkti. Aspgrens (15), Jepsens Jensens (12), Vorina (10) un Ļebedevs četratā atveda 45 no komandas 47 punktiem.