Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" ātrāka par Krakovas "Wanda"

"Lokomotīve" ātrāka par Krakovas "Wanda"
Timo Lahti arī šosezon ir viens no "Loko" galvenajiem vilcējiem.

Kā jau to varēja paredzēt, tad Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti Polijas Nice līgas čempionāta mačā savā mototrekā uzvarēja Krakovas komandu " Wanda", taču uzvara nebija tik viegla, kā varbūt var likties un kā varbūt liecina galarezultāts - 56:34.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču pret Ribņikas ROW komandu daugavpiliešu rindās bija viena pārmaiņa - Dāvi Kurmi aizstāja Artjoms Trofimovs un pēc neveiksmīga sākuma (pāragrs starts) atlikušajos divos braucienos atveda 3 punktus.
Jau pirmajā braucienā Vadims Tarasenko un Ķasts Puodžuks atveda 5:1 uzvaru, 4. braucienā 5:1 bija Petera Ljunga un Oļega Mihailova rēķinā un 15:9 pēc pirmā braucienu sērijas. Šaubu par " Loko" uzvaru nebija, taču viesi ar bijušo daugavpiliešu braucēju Sergeju Logačovu prikšgalā (pērn nenoturējās "Loko" sastāvā, bet tagad atveda 12 punktus sešos braucienos) ik pa laikam atgādināja, ka atslābināties nedrīkst.
Četras pēc kārtas uzvaras ar 4:2 un 5:1 vēlreiz Puodžuka un Tarasenko izpildījumā pēc deviņiem braucieniem deva 36:18. Sākās tiekšanās pēc iespējami lielākas uzvaras, lai otrajā riņķī Krakovā varētu cerēt uz bonuspunktu. Nesekmīgs bija 13. brauciens, kurā nācās zaudēt ar 1:5 un viesi samazināja rezultāta starpību līdz 16 punktiem, taču pēdējie divi braucieni atkal apliecināja, ka arī uz Krakovu ir jābrauc pēc uzvaras jeb trim punktiem nevis tikai pēc bonuspunkta, ja zaudējam mazāk nekā uzvarējām mājās - Tarasenko ar Puodžuku atveda 4:2, bet pēdējā braucienā Timo Lahti un Ljungs - 5:1. Summā - 56:34.
Krietni labāk nekā pret ROW brauca Tarasenko, kura rēķinā šoreiz 11 punktu. Tik pat punktu, turklāt tikai četros braucienos, Ljungam, 10 - Puodžukam. Bet visvairāk punktu " Loko" rēķinā deva Lahti - 14 no 15 iespējamajiem. Šoreiz 6 punkti iepriekšējā mača galvenajam varonim Mihailovam, taču nebūtu arī loģiski no 18 gadus veca motobraucēja prasīt, lai viņš katrā mačā vestu ja ne 15, tad vismaz 10-12 punktus. Visam savs laiks. Par Trofimovu jau minēju (ne izcili, taču nebija arī slikti), toties nav saprotams, kas notiek ar Jevgeņiju Kostigovu - tikai viens punkts četros braucienos (tajā skaitā viens motocikla defekts). Pērn viņš savā pēdējā juniora sezonā bija 9. vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā, teicami brauca Latvijas izlasē Pasaules kausa izcīņā un dažos mačos jau bija viens no "Loko" līderiem, bet šosezon... Pagaidām nekādi nespēj iebraukties.
Nākamnedēļ risināsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības, bet nākamais mačs " Lokomotīvei" atkal sanāk savā mototrekā pret vienu no līgas favorītēm Ļubļinas komandu.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.