Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Sestdien un svētdien - pēdējie spīdveji šosezon Latvijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Nedēļas nogalē risināsies šajā sezonā pēdējās spīdveja sacensības Latvijā - vispirms sestdien CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes mototrekā Baltijas spīdveja līgas (BSL) pēdējais posms, bet svētdien Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā Latvijas atklātais čempionāts. Latvijas spīdvejam šogad paliek 55 gadi, jubilejas sezona aizvadīta ar panākumiem Polijas Nice līgā un starptautiskajā arēnā (trīs bronzas medaļas junioriem Eiropas mērogā), ar Rīgas spīdveja atdzimšanas turpināšanu, bet tagad sezonai tiks pielkts punkts ar skatu tuvākajā nākotnē - proti, gan BSL pēdējā posmā, gan Latvijas atklātajā čempionātā redzēsim praktiski visus mūsu jaunos spīdvejistus.

Pirms BSL pēdējā posma līdere ir Daugavpils "Jaunība" un "Lokomotīves" tuvākā maiņa ir ļoti tuvu tam, lai kļūtu pirmo šo sacensību uzvarētāju - daugavpiliešiem ir 36 punkti, bet tuvākajiem sekotājiem brāļiem Anti un Nīilo Vuolasiem no Vārkausas (Somija) komandas VRT "Ankkurit-2" ir 31 punkts. Somiem pēdējā posmā ir jāuzvar, bet daugavpiliešiem jāieņem pēdējo piekto vietu, lai brāļi mūsējos panāktu... "Jaunību" pēdējā posmā pārstāvēs šā gada Eiropas U21 komandu čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Latvijas izlases sastāvā (atveda 4 punktus) Ernests Matjušonoks un Daniils Kolodinskis.
Rīgas IK "Auseklis" pašreiz ar 26 punktiem ir 4. vietā. Līdz trešajai vietai, kurā ir Vārkausas pirmā komanda, tikai trīs punkti, taču somus būs grūti apsteigt. Vispirms jau pašiem jābūt vismaz otrajiem vai pat jāuzvar, bet VRT "Ankkurit-1" komandai jābūt priekšpēdējai vai pat pēdējai. Jebkurā gadījumā jaunajiem rīdziniekiem šī sezona ir sekmīga un svētdien interesanti būs redzēt viņus Latvijas atklātajā čempionātā. Sestdien Biķerniekos brauks Rūdolfs Sproģis un Ričards Ansviesulis (pirmajā savā braucienā - tikšanās ar brāļiem Vuolasiem; Daugavpils un Rīgas pāri savā starpā tiksies 6. braucienā), bet Kristers Lumanis šoreiz pārstāvēs "J&U Speedway" komandu no Igaunijas.
BSL pēdējā posma sacensību sākums sestdien Bķerniekos plkst. 15, bet tieši pēc diennakts Daugavpilī sāksies Latvijas atklātais čempionāts. Tajā bez jau minētajiem BSL dalībniekiem brauks arī visi pārējie Latvijas spīdvejisti, izņemot Maksimu Bogdanovu (savainojums) un Andžeju Ļebedevu (Nice līgas fināla atbildes mačs Ribņikas ROW rindās) -;Ķasts Puodžuks, Jevgeņijs Kostigovs, Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs, Dāvis Kurmis un Elvis Avgucevičs (neliels savainojums, taču, cerams, svētdien braukt varēs). No "Loko" leģionāriem būs Vadims Tarasenko, būs Trofimovu dinastijas jaunākais pārstāvis Viktors Trofimovs no Ukrainas (tagad gan viņam ir Polijas pilsonība un viņš ekmīgi startē Polijas junioru sacensībās), būs brāļi Vuolasi un gandrīz visi pārējie somi no BSL komandām. Būs jauno talantu skate, jo lielākā daļa no dalībniekiem ir junioru vecumā (ne vecāki par 21 gadu), bet dažiem ir pat vēl tikai 16 gadi.
Jau tagad zināms, ka čempions būs cits, jo pērn titulu ieguva Bogdanovs, toties Puodžuks - ja tiks trijniekā - var kļūt par medaļām bagātāko spīdvejistu Latvijas čempionātos (pašreiz abiem ar Nikolaju Kokinu ir pa 10 medaļām). Savukārt Mihailovs centīsies aizstāvēt pērn iegūto junioru čempiona titulu un atkal tikt trijniekā starp pieaugušajiem (pērn - trešais).