Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Cīņa par Latvijas spīdveja karaļa titulu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cīņa par Latvijas spīdveja karaļa titulu
Andžejs Ļebedevs uzvarēja pagājušajā gadā
Foto: 7sport.lv

Šodien plkst. 15:00 Daugavpils spīdveja trekā norisināsies Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā, kas ir vienas no gada aizraujošākajām sacensībām. Par čempiona titulu cīnīsies Latvijas, Polijas, Čehijas, Austrālijas, Somijas un Krievijas braucēji.

Latvijas spīdveja čempionāts allaž ir vienas no gaidītākajām sacensībām, jo tā ir tā retā iespēja novērtēt, kurš tad no mūsu spīdvejistiem patiešām ir labākais. Protams, ka vietējā publika cer, ka par čempionu titulu cīnīsies kāds no šī trijnieka - Ķasts Puodžuks, Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs. Visi vismaz reizi ieguvuši Latvijas čempiona titulu, pie tam ar katru sezonu sāk braukt arvien izteiksmīgāk arī starptautiskajā arēnā. Puodžuks šogad ieguvis piekto vietu "Grand Prix" posmā, Maksims Bogdanovs palika sestais Eiropas čempionāta kopvērtējumā, bet Andžejs Ļebedevs cer iegūt Eiropas junioru čempiona titulu. Tieši Ļebedevs ir visu laiku jaunākais valsts čempions (2013. gads).

No uzaicinātajiem viesiem visbīstamākais būs Grigorijs Laguta, kura rēķinā ir trīs Latvijas čempiona tituli. Par viņa lielisko formu, neskatoties uz tikai pavisam nesen sadziedēto savainojumu, liecina uzvara Eiropas čempionāta pēdējā posmā Čenstohovā. Krievu spīdvejists Laguta, kurš ikdienā dzīvo Daugavpilī, lieliski pazīst mūsu treku, tādēļ tieši viņu lielākā daļa spīdveja līdzjutēju uzskata par galveno pretendentu uz zeltu.

Ļoti interesanti Daugavpilī būs pavērot divus gados jaunus talantus. Čehu spīdvejists Eduards Krčmars atsevišķās sacīkstēs jau pierādījis sevi, bet Dakota Norts (Austrālija) mūsu publikai būs mazāk pazīstams. Izšaut noteikti mēģinās arī somu juniors Nike Lunna. No citiem viesiem jāizceļ Roberts Miskovjaks, Davids Lamparts, Mateušs Ščepaņjaks un Deniss Gizatuļins.

Pēc traumas sadziedēšanas beidzot trekā redzēsim arī Vjačeslavu Girucki, kuram tikai laba braukšana var palīdzēt nākamsezon tikt Daugavpils "Lokomotīve" sastāvā. Būs interesanti!

     [+] [-]

, 2014-09-21 12:20, pirms 10 gadiem
Dakota Norts var būt mazāk pazīstams tikai tiem, kuri neseko līdzi notikumiem ārpus Latvijas