Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" izsēj pārsvaru un uzvar tikai ar plus 2

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" izsēj pārsvaru un uzvar tikai ar plus 2
Daugavpils "Lokomotīves" un Gdaņskas "Wybrzeze" duelis turpināsies 3. septembrī.

Polijas Nice spīdveja līgas pirmajā pusfinālmačā Daugavpils "Lokomotīve" tikai ar 46:44 savā mototrekā pārspēja Gdaņskas komandu "Wybrzeze". Atbildes mačs - 3. septembrī Gdaņskā.

Pirms divām nedēļām abas komandas tikās Daugavpilī regulārā čempionāta pēdējā mačā un toreiz daugavpilieši uzvarēja ar 50:28 (pēdējie divi braucieni nenotika lietus dēļ). Jau tad "Loko" treneris Nikolajs Kokins brīdināja, ka pusfinālā pretī stāsies pavisam cita Gdaņskas komanda, un tā arī notika. Viesi - kā pēc mača atzina viņu austrāliešu leģionāts Trojs Batčelors - bija uzmanīgi izpētījuši iepriekšējā mača videoierakstu un izdarījuši attiecīgus secinājumus. Gdaņskas komanda ieradās Daugavpilī tieši tādā pašā sastāvā kā pirms divām nedēļām, toties mājinieki bija papildinājuši sastāvbu ar zviedru Tomasu H. Junasonu, kas gan nekļuva par būtisku pastiprinājumu. Ietekmēja arī tas, ka komandas juniori vēl iepriekšējā vakarā bija apmēram 1000 km tālajā Krosno (Polija), kur vajadzēja notikt Eiropas junioru komandu čempionāta finālam, bet kas nenotika stipra lietus dēļ (pārcelts uz nenoteiktu laiku). Iespējams, ka ietekmēja arī pārliecinošā uzvara iepriekšējā mačā un samērā veiksmīgā mača gaita šoreiz.
Pēc pirmajiem diviem braucieniem "Loko" bija vadībā ar 9:3, bet pēc pieciem - 19:11. Maksima Bogdanova un Oļega Mihailova 5:1 uzvara 7. braucienā ļāva pirmo reizi sasniegt desmit punktu pārsvaru - 26:16. Viesu treneris bija spiests sākt izmantot taktiskās maiņas un ar to palīdzību (ja komanda zaudē 6 vai vairāk punktus, tad braucienu sērijā kāds var izbraukt vēl vienu reizi, taču - katrā braucienu sērijā cits) neļāva mājiniekiem atrauties vēl tālāk, pat atkal uz kādu laiku samazināja rezultāta starpību līdz 6 punktiem. 11. braucienā Timo Lahti un Mihailovs atveda 4:2 un atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet tad 4:2 atveda arī Ķasts Puodžuks un Dāvis Kurmis - 42:30 pirms pēdējiem trim braucieniem. Likās, ka jāpieliek tikai punkts vai vismaz jānotur šāds pārsvars, lai pirms atbildes mača Gdaņskā "Loko" būtu favrītes lomā. Notika pilnīgi pretēji - pēdējos trīs braucienus mājinieki zaudēja ar 4:14 (abus pēdējos - ar 1:5) un uz Gdaņsku dosies tikai ar plus divi kabatā. Viesu treneris Miroslavs Kovaļiks atzina, ka viņš neatceras, kad vēl ir bijis tik apmierināts ar savas komandas zaudējumu...
"Lokomotīves" rindās 12 punktus atveda Puodžuks, pa 9 punktiem Bogdanovam un Lahti, kuri gan mača galotnē mazliet pievīla. Var uzteikt 17 gadus veco (parīt paliek 18) junioru MIhailovu gan par 5 punktiem, gan braukšanu (startēja pieaugušā statusā). Junasons atveda tikai 4 punktus piecos braucienos, nebija šis mačs starp labākajiem arī Jevgeņijam Kostigovam (3 punkti trijos braucienos, ieskaitot junioru braucienu).
Tik neveiksmīga mača galotne "Loko" sen nav bijusi, taču jācer, ka tā tikai papildus mobilizēs pirms atbildes mača 3. septembrī Gdaņskā. Diemžēl joprojām nav skaidrības par komandas nākotni, kas arī nevar neietekmēt, turklāt "labvēļi" no pilsētas jaunās vadības atbalstītāju vidus ik pa laikam cenšas dažādi nomelnot gan komandu, gan tās līdzjutējus.