Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Loko" juniori - par punktu no trijnieka

Ceturto vietu Polijas junioru komandu čempionāta 4. posmā spīdvejā Opoles mototrekā palika Daugavpils "Lokomotīves" jaunā maiņa - Artjoms Trofimovs, Elvis Avgucevičs un Ernests Matjušonoks. A grupas turnīra tabulā "Loko" juniori tagad ir trešie.

Summā mūsu jaunie spīdvejisti uzvarēja divos braucienos - 5:1 un 4:2 pa reizei atveda Matjušonoks ar Avguceviču, divas reizes mūsu pāris braucienu beidza neizšķirti 3:3 (Trofimovs ar Avguceviuču un Matjušonoks ar Trofimovu), bet divreiz zaudējām ar 2:4. Trofimova un Matjušonoka rēķinā pa 8 punktiem, Avgucevičam - 3 punkti (viena izstāšanās).
Kopā "Loko" junioru rēķinā 19 punktu - tikai par punktu vairāk otyrās un trešās vietas ieguvējiem Zeļonaguras un Krakovas jaunajiem spīdvejistiem, bet tikai par 4 punktiem vairāk posma uzvarētājiem Lešno junioriem.
A grupas turnīra tabulā "Loko" juniori ar 15 punktiem ir trešie. Līderi ar 18,5 punktiem ir Zeļonaguras motobraucēji, otrie ar 17,5 punktiem - Lešno juniori. Tikai par diviem punktiem no mums atpaliek Vroclavas juniori.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.