Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Loko" pirmo reizi uzvar Gdaņskā, Mihailovs tiek Eiropas junioru finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Loko" pirmo reizi uzvar Gdaņskā, Mihailovs tiek Eiropas junioru finālā
Gan zviedrs Peters Ljungs, gan visa "Loko" komanda Gdaņskā piecēlās un - uzvarēja.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komandai beidzot izdevās uzvarēt arī Gdaņskas mototrekā - Polijas Nice līgas mačā "Loko" aizraujošā mačā pēdējos divos braucienos izrāva uzvaru ar 46:44 pār vietējo "Wybrzeze". Savukārt mūsu pašreiz labākais juniors Oļegs Mihailovs dienu iepriekš iekļuva Eiropas junioru čempionāta finālā.

Jau ar pirmajiem braucieniem Gdaņskā daugavpilieši lika saprast mājiniekiem, ka būs smaga cīņa un ka mēs nepiekāpsimies nevienā braucienā. Pēc Vadima Tarasenko un Ķasta Puodžuka 5:1 uzvaras 6. braucienā "Loko" panāca 21:15 savā labā, taču tad sekoja trieciens, no kura varēja arī neattapties- četrus no pieciem nākamajiem braucieniem "Loko" zaudēja ar 1:5 un jau bija 8 punktu deficīts (29:37). Divus kritrienus piedzīvoja viens no daugavpilieši līderiem zviedrs Peters Ljungs, taču gan viņš, gan visa komanda spēja vārda tiešā un pārnestā nozīmē piecelties.
Sekoja 5:1 uzvara Timo Lahti un Oļega Mihailova izpildījumā - vairs tikai 34:38. Četru punktu deficīts bija arī pirms pēdējiem diviem braucieniem - 37:41. Priekšpēdējā braucienā Tarasenko un MIhailovs atveda uzvaru ar 4:2. Vairs tikai 41:43. Pēdējā braucienā par līder kļuva mājinieks Mihals ;Ščepaņaks, taču Ljungs viņu apsteidza (zviedrs uzvarēja visos pārējos trijos braucienos) un Ščepaņaks vēl piedzīvoja kritienu. Atkārtotā beraucienā Ljungs un Lahti izrēķinājās ar dāni Mikelu Behu - 5:1 un 46:44 visā mačā.
Pa 9 punktiem "Loko" rindās atveda Lahti, Ljungs un Tarasenko, 7 punkti MIhailovam, 6 punkti un līdz šim labākais mačs šosezon Jevgeņijam Kostigovam, savu artavu deva arī Puodžuks (3) un Artjoms MIhailovs (2). Šādā mačā katram punkta ir liela nozīme.
"Līdz šim ne reizes nebijām uzvarējuši Gdaņskā un tāpēc prieks par panākumu ir vēl lielāks, taču īpaši liels tas ir tāpēc, ka komanda nepadevās pēc Ljunga neveiksmēm un pēc "mīnus 8". Cīnījāmies līdz galam un pēdējos braucienos izrāvām uzvaru," teica treneris Nikolajs Kokins.
Nākamais mačs "Loko" būs 26. maijā savā mototrekā ar neveiksmīgi sezonu uzsākušo vienu no Nice līgas favorītiem Lodzas "Orzel" (3 punkti 6 mačos), kura rindās gan savainojuma dēļ nebūs Maksima Bogdanova.
"Loko" ar 6 punktiem 5 mačos atrodas 4. vietā. Līderi ar 11 punktiem 6 mačos ir Ļubļinas spīdvejisti, pa 8 punktiem 6 mačos ir Ribņikas un Gņezno komandām.
Eiropas junioru čempionāta pusfinālā Rovnā (Ukraina) pašreizējo Latvijas junioru čempionu Oļegu MIhailovu uzskatīja par vienu no galvenajiem favorītiem, taču pirmajos braucienos viņam šo statusu apliecināt neizdevās - tikai 5 punkti pirmajos trijos braucienos. Ļoti svarīga uzvara pār citu favorītu Viktoru Lampartu (Polija) un 3 punkti bija 13. braucienā, bet punkts tika pielikts 19. braucienā - atkal uzvara, 11 punktu kopā un 5. vieta. Tikai pieci pirmie arī iekļuva finālā. Ar 14 punktiem uzvarēja polis Igors Kopecs-Sobčiņskis, 12 punkti čeham Janam Kveham un Lampartam, pa 11 - polim Patrikam Vojdilo un MIhailovam. Rezervista lomā (9 punkti) finālā iekļuva slovēņu jaunā cerība Niks Škorja.
Netālu aiz finālistiem palika arī Artjoms Trofimovs un Daniils Kolodinskis - attiecīgi 8 un 7 punkti, attiecīgi 7. un 9. vieta.
Nevienam no mūsu trio - Andžejs Ļebedevs, Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis - diemžēl neizdevās tikt 2019. gada "Grand Prix" pretendentu finālā.

     [+] [-]

, 2018-05-22 12:02, pirms 6 gadiem
Вперед Депчик!