Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Vai Timo Lahti paliks "Lokomotīvē"?

Vai Timo Lahti paliks "Lokomotīvē"?
Timo Lahti ātri kļuva par vienu no "Lokomotīves" līderiem un publikas mīluļiem.

Pašreiz labākais somu spīdvejists Timo Lahti pēdējās divās sezonās bija viens no Daugavpils "Lokomotīves" līderiem Polijas Nice līgā un ar viņu jau ir runāts par palikšanu komandā arī 2019. gada sezonā. Mutiski pat esot panākta vienošanās, taču jārēķinās, ka pēc tik labas sezonas "Mad-Croc" varētu saņemt (varbūt jau ir saņēmis) piedāvājumus arī no Ekstralīgas klubiem.

Timo ne reizi vien ir uzsvēris, ka "Lokomotīvē" viņam viss patīk - draudzīga komanda, saprotoša kluba vadība, lieliski līdzjutēji - un ka viņš ne reizes nav nožēlojis savu izvēli nomainīt Lodzas komandu pret Daugavpils "Lokomotīvi:". Lahti ir startējis vairākās komandas Polijas līgā (Lodza, Žešuva, Krakova un Ostruva), taču tikai Daugavpils komandā viņš jūtas tik mierīgi un ērti. "Lokomotīve" rocības ziņā nav starp bāgātākajām Nice līgas komandām, turklāt zināms, ka tai ir slēgts ceļš (vismaz pagaidām) uz Ekstralīgu ("Loko" divreiz jau ir uzvarējusi Nice līgā) un tā varētu samierināties ar atrašanos 5.- 6. vietā - uz augšu nejaujamies, taču arī uz 2. līgu nekrītam. Taču Daugavpilī nesamierinās ar mierīgu dzīvi un tieši tas - lai cik liktos nesavienojami - rada Lahti miera sajūtu.

""Lokomotīve" ir ļoti labsirdīga un reizē profesionāla komanda. Šeit uzticas braucējiem, kuri ir kluba rīcībā un "nerausta" tos gandrīz katru nedēļu. Ja aizvadīsi neveiksmīgu maču, tad būs jāstrādā, lai reabilitētos, taču tev arī noteikti tiks dota iespēja to izdarīt. Citās komandās nereti ir tā, ka pēc viena neveiksmīga mača vari uz ilgāku laiku izkrist no sastāva. "Lokomotīvei" nav tik liela rocība, kā dažiem citiem klubiem, arī tas rada uzticēšanos braucējiem, taču tā esot bijis arī sezonās, kad Daugavpils uzvarēja Nice līgā. Šeit uz tevi netiek izdarīts liels spiediens, neveiksmju reizēs tevi cenšas atbalstīt nevīs iedzīt vēl dziļāk bedrē," lielākajam poļu sporta portālam "Sportowefakty" saka Timo Lahti. Ne velti laikam uz vienu no Nice līgas mačiem Daugavpilī šogad bija atbraucis arī Timo tētis.

Aizvadītajā sezonā Timo Lahti caurmērā vienā braucienā atveda 2,09 punktus no trim iespējamajiem (vairāk "Loko" rindās ir tikai zviedram Peteram Ljungam - 2,23), bet caurmērā vienā mačā Timo rēķinā ir 10,06 punkti. Nice līgas 16 mačos Timo ir aizvadījis 80 braucienus un 34 reizes finišējis pirmais, bet 21 reizi - otrais. Tikai četros (!) braucienos soms palika bez punktiem un tas ir labākais rādītājs komandā.

Spīdveja ekspertī Polijā atzīts, ka "Loko" rindās Timo Lahti ir progresējis un viņam vajadzētu domāt par nākamo soli savā karjerā - proti, par Ekstralīgu. Timo nav nekas pretī, taču viņš arī nevēlas uzreiz skriet prom.

"Gribu būt par vēl labāku spīdvejistu un Ekstralīga ir nākamais pakāpiens manā karjerā," saka Timo. "Vai tas notiks jau nākamsezon, vai pēc diviem, trim gadiem - to es nezinu, taču skaidrs, ka gribu kādreiz tikt Ekstralīgā un kļūt tur par sekmīgu braucēju."


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.